Атрактивен кросоувър на Camaro

2104
2017

На автосалона в Шанхай 2015 г. Chevrolet показа студия с името Find New Roads (FNR). Тя изглеждаше толкова футуристична, че никой не се надяваше на нейното реализиране като сериен вариант. Сега автомобилът е станал по-реалистичен и отново ще бъде представен на автосалона в Шанхай. Неговото име – FNR-X.

Колата е разработена от същия екип на джойнт венчъра на General Motors Pan Asia Technical Automotive Center (PATAC). Общото между студията от 2015 и този модел е само името. Пред нас стои един страхотен кросоувър, чиято каросерия прилича на тази на Camaro. Интериорът е футуристичен, а за задвижването отговаря Plug-in-хибридна система.

FNR-X е оборудван с адаптивно окачване, което автоматично настройва клиренса спрямо пътната настилка. Режимите на движение V (Versatility, тоест гъвкавост) и S (Sport) увеличават възможностите на автомобила. Активните аеродинамични елементи подобряват разхода и пърформънса. Предната и задната брони, както и страничните прагове променят вертикалната си позиция в зависимост от режима на движение. Освен това в решетката на радиатора има бленди, които могат да се отварят и затварят – с цел подобряване на аеродинамиката или на въздушния приток. Подобни бленди има и колелата. За да бъде подобрена обтекаемостта страничните огледала са заменени с миниатюрни камери.

Зад срещуположно отварящите се врати има просторен интериор и атмосфера с променяща се светлина. В средата на кокпита откриваме голям, шестоъгълен тъчскрийн, както и и други дисплеи. Уредите също са интегрирани в дисплей. Съществуват малък брой бутони.

Към високотехнологичните екстри спадат голям брой сензори, които дават възможност за автономно управление на модела. Оптични и акустични сензори по цялата каросерия имат за цел да намерят оптималната линия на движение в различните пътни ситуации. За повишаването на сигурността се грижи и дисплеят Augmented Reality. Той осигурява непрекъсната 270-градусова видимост назад и настрани. За съжаление този автомобил е само студия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин