Арт Рейсинг първи в отборното класиране на рали „Твърдица-Елена“

1807
2016

С първо място в отборното класиране приключи третия кръг от рали шампионата за варненския тим Арт Рейсинг. Двата екипажа на отбора – Йордан Атанасов/Ангел Башкехайов (Mitsubishi Lancer Evo 9) и Боян Безус/Димо Бозуков (Renault Clio), завършиха успешно рали „Твърдица-Елена“, а третият екипаж на на отбора – Здравко Минев/Мартин Коев (Renault Clio) катастрофира на първото минаване на специален етап „Яковци“.

Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов завършиха на трето място в генералното класиране, както и в клас RC2. През неделния ден екипажът с варненското Mitsubishi взе едно второ, пет трети и едно шесто място в скоростните етапи.

„Изминахме един дълъг и много натоварен за нас ден. Постигнахме това, за което дойдохме, но въпреки това знаем, че можем още, и за следващото състезание ще се подготвим по-добре“, коментира днешния ден Йордан Атанасов.

На пето място в генералното класиране и на първо в своя клас (RC4) финишира Боян Безус с навигатор Димо Бозуков. Денят за тях започна трудно, след като вчера получиха 3-минутно наказание. Въпреки това двамата успяха да се доберат до първото място в своя клас.

„Труден ден за нас, но въпреки това спечелихме всички етапи, освен първия, където се забавихме заради катастрофата на Марко Стойчев. Основният ни конкурент отпадна и това ни улесни в спечелването на 1-вото място в нашия клас“, коментира представянето на екипажа Боян Безус.

Третият екипаж на отбора – Здравко Минев/Мартин Коев не успя да завърши надпреварата, каквато бе и основната цел на двамата. Те получиха повреда в спирачките и това ги изкара от състезанието.

„Проблем със спирачките ни извади от състезанието. Не знам точно какъв, но след като натиснах спирачката, тя не сработи и трябваше да дръпна ръчната. Всичко щеше да е наред, но влезнахме в една канавка и това бе краят за нас“, коментира катастрофата Коев.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин