Арт Рейсинг първи в отборното класиране на рали „Твърдица-Елена“


18
юли
2016

С първо място в отборното класиране приключи третия кръг от рали шампионата за варненския тим Арт Рейсинг. Двата екипажа на отбора – Йордан Атанасов/Ангел Башкехайов (Mitsubishi Lancer Evo 9) и Боян Безус/Димо Бозуков (Renault Clio), завършиха успешно рали „Твърдица-Елена“, а третият екипаж на на отбора – Здравко Минев/Мартин Коев (Renault Clio) катастрофира на първото минаване на специален етап „Яковци“.

Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов завършиха на трето място в генералното класиране, както и в клас RC2. През неделния ден екипажът с варненското Mitsubishi взе едно второ, пет трети и едно шесто място в скоростните етапи.

„Изминахме един дълъг и много натоварен за нас ден. Постигнахме това, за което дойдохме, но въпреки това знаем, че можем още, и за следващото състезание ще се подготвим по-добре“, коментира днешния ден Йордан Атанасов.

На пето място в генералното класиране и на първо в своя клас (RC4) финишира Боян Безус с навигатор Димо Бозуков. Денят за тях започна трудно, след като вчера получиха 3-минутно наказание. Въпреки това двамата успяха да се доберат до първото място в своя клас.

„Труден ден за нас, но въпреки това спечелихме всички етапи, освен първия, където се забавихме заради катастрофата на Марко Стойчев. Основният ни конкурент отпадна и това ни улесни в спечелването на 1-вото място в нашия клас“, коментира представянето на екипажа Боян Безус.

Третият екипаж на отбора – Здравко Минев/Мартин Коев не успя да завърши надпреварата, каквато бе и основната цел на двамата. Те получиха повреда в спирачките и това ги изкара от състезанието.

„Проблем със спирачките ни извади от състезанието. Не знам точно какъв, но след като натиснах спирачката, тя не сработи и трябваше да дръпна ръчната. Всичко щеше да е наред, но влезнахме в една канавка и това бе краят за нас“, коментира катастрофата Коев.

Още по темата

Card image cap
Димитър Илиев дава нов живот на „петицата” на Чубриков

25
май
2016

Съдбите на двама легендарни български състезатели се срещат в легендарна „бегачка” от 80-те години - Renault 5 Turbo от група В

Card image cap
Вижте как се раздават звездите от Формула 1 (ГАЛЕРИЯ)

28
ное.
2016

Никога не сте виждали пилотите от F1 в подобна светлина: Нико Розберг и колегите му празнуваха шумно и бурно след края на сезона

Card image cap
Снимали Шумахер в клиниката?

17
дек.
2016

По информация на RTL легендата от Формула 1 била заснета на своето болнично легло

Card image cap

В последния брой:

Архив >