Арестуваха шефа на Audi


18
юни
2018

Поставеният под сериозно напрежение заради дизеловия скандал шеф на Audi Руперт Щадлер е арестуван днес, става ясно от изявление на говорител на концерна VW. За Щадлер, който не и към момента не е излязъл от ареста, все още важала презумпцията за невинност. По-късно се очакват още детайли около случая.

Наскоро прокурaтурата в Брауншвайг наложи глоба от един милиард евро срещу Volkswagen заради дизеловата афера. Според разследвaщите е имало „регулярни нарушения в отдела за разработка на двигатели във връзка с проверката на превозното средство“, се казва в прессъобщение на VW от 13 юни 2018 г. Така според прокуратурата хората от отдела са „частично отговорни“ за това, че в периода 2007-2015 на пазарите в Съединените щати и Канада са пуснати за продажба общо 10,7 милиона автомобила с двигател ЕА288 (ген.3), както и с двигател ЕА 189 (в цял свят), притежаващи забранен софтуер за манимулация на стойностите за вредните емисии.

Още по темата

Card image cap
Mercedes S-клас фейслифт

12
апр.
2017

След 4 години швабите обновяват своя флагман: асистиращите системи получават ъпдейт, ще има и нов V8 агрегат

Card image cap
Seat Arona: малкият кросоувър на испанците

27
юни
2017

Високата Ibiza предлага повече място, но не може да бъде поръчана с двойно задвижване

Card image cap
Модели, които си отиват…

6
окт.
2017

VW зачерква от гамата си компактните Сoupé-та с две врати: следващата известна жертва е VW Scirocco. Представяме ви и някои други модели, чието производство остава в миналото

Card image cap

В последния брой:

Архив >