Анти-Downsizing: Mazda залага на редови „шестак“ при новата СХ-60

2402
2022

При представянето на предлаганата само в САЩ Mazda CX-50 японците обявиха, че ще пуснат още два нови SUV-а – CX-60 и CX-80. Mazda ще представи по-малкия от двата модела на 8 март 2022 г. За да поддържат интереса към бъдещите попълнения в гамата, хората от Mazda усърдно разпространяват тийзъри.

Голяма изненада обаче няма да има, защото още през ноември 2021 г. в YouTube се появи (вече изтрит) видеоклип, който очевидно представя CX-60 без маскировка по време на фотосесията за пресата.

CX-60 може да се превърне в елегантната версия на CX-50

Визуално CX-60 трябва да бъде ориентиран към своя американски събрат CX-50. Но вероятно ще бъде неговата по-елегантна версия с по-малко офроуд елементи – но с повече хром. Радиаторната решетка е разположена по-високо и разполага с по-фина мрежа и вертикални елементи, играещи ролята на свързващо звено с фаровете.

За CX-60 Mazda обещава елегантен висококачествен интериор с дървени елементи и характерни японски материали.

Тийзърите все още не разкриват структурата на интериора – а само малка част от него. Mazda обещава елегантен и висококачествен кокпит. Използваните материали също предполагат това – кленово дърво, кожа напа, както и типични японски елементи ще бъдат използвани при новия SUV.

Като Рlug-in хибрид или с шестцилиндров редови двигател

Mazda не спестява информацията за задвижванията: противно на всеобщата тенденция за намаляване на работния обем, японската компания ще пусне електрифициран редови шестцилиндров вариант, както и plug-in хибрид (с 2,5-литров бензинов двигател и системна мощност над 300 к.с.). Благодарение на новата „Large Platform“, която ще използва CX-60, са възможни задно и 4х4 задвижване.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин