Англичанка застава начело на Peugeot

2201
2021

Линда Джаксън е назначена за главен изпълнителен директор на PEUGEOT, считано от 20 януари 2021 г.

От Обединеното кралство до Франция, Линда Джаксън има натрупан богат опит в бранша, с длъжности в областта на финансите и търговията в Jaguar, Land Rover и Rover Group, където израства от регионален финансов мениджър на Rover Europe в края на 90-те години до финансов директор продажби в Европа на MG Rover Group до края на 2004 г., преди да се присъедини към PSA Group през 2005 г.

Първата длъжност, която заема в PSA Group, е финансов директор на Citroën UK, а след това на Citroën Франция от 2009 до 2010 г. През юли 2010 г. Линда Джаксън става главен изпълнителен директор на Citroën в Обединеното кралство и Ирландия.

През 2014 г. Линда Джаксън е назначена за главен изпълнителен директор на Citroen и член на изпълнителния комитет на PSA.

За шестте години от 2014 г., през които е начело на Citroen, Линда успява да препозиционира бранда, да увеличи продажбите и да трансформира Citroën в една от най-уважаваните марки.

През януари 2020 г. Линда е избрана да оглави разработването на основното портфолио на марката, да разясни и гарантира разграничаването на марките в основното продуктово портфолио.

Родена в Обединеното кралство и завършила MBA в Университета Уоруик, Линда Джаксън е прекарала цялата си кариера в автомобилната индустрия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин