Американският Passat: много автомобил за малко пари

1801
2019

Произвежданият от 2011 щатски вариант на VW Passat получава за моделна година 2020 втори фейслифт. Премиерaта на обновения седан се състоя по време на изложението в Детройт (14-27 януари). Силно впечатление прави изцяло промененият екстериор на американската модификация от среден клас: отпред дизайнерите са дали на Passat голяма решетка с „преливащи“ в нея фарове и с много хром в стила на VW Atlas. Изцяло нова е предната броня – във версията R-Line с големи въздухозаборници. По С-колоната, новите извивки по ламарините и свързващите зони с броните ще забележите колко всеобхватна е модернизацията – при все че базовата платформа (не е MQB) е останалата съща както преди. Passat гордо носи надписа с името си между стоповете, директно над регистрационната табела. Освен това има значително по-фини LED-светлини, а при R-Line – броня с четири „фалшиви“ ауспуха.

Обновяването не е стигнало толкова осезаемо до интериора, макар че първоначално кокпитът прави доста приятно впечатление. При по-внимателно вглеждане обаче имаме чувството, че от VW са изпразнили складовете с части за Европа и са ги изпратили отвъд Океана. Това не е такъв проблем, но дори и Polo предлага по-модерна визия и по-качествени материали. Даже и седалките на Passat са типично американски – с мека тапицерия, но без особено добра опора. Основният плюс на модела, както и досега, е щедрото пространство. Отзад наистина има много място, а коленете ви ще се чувстват като в Skoda Superb – но по-високите пътници ще трябва да свият леко главата.

Облицовката на вратите (и на предните, и на задните) ни подсказва как е постигната ниската базова цена от около 42 000 лева. Всичко е в твърда пластмаса и с просто изпълнение. Въпреки това трябва да признаем, че на пръв поглед самата пластмаса не изглежда зле. Фокусът обаче е върху функцията – така на финала клиентите в САЩ получават много автомобил за сравнително малко пари, именно в това е чарът на американския Passat.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин