Американец покори разстоянието от Мексико до Канада с първия електрически Harley

1607
2020

За седмица Диего Карденас от Калифорния успя да измине разстоянието от 2253 км от границата на Мексико до Канада с първия революционен  електрически мотоциклет на Harley-Davidson – LiveWire, който беше представен тази година.

За историческото си пътешествие Карденас избира Зелената магистрала West Coast Green (WCGH), по която са разположени  мрежа от станции за бързо зареждане на електрически превозни средства средно на всеки 40 км.

Епичното пътуване започва на 22 юни и завършва на 30 юни в навечерието на рождения ден на Диего, който документира приключението си с много снимки, видеа и включвания на живо. В него участват и жена му и дъщеря му, които, за да му правят компания, се придвижват успоредно с кола.

„Исках да бъда част от историята на Harley-Davidson и бъдещите ми внуци да говорят за това как дядо им е първият собственик на електрически мотоциклет на марката, който е осъществил подобно каране“, споделя Карденас. Целта му е да покаже, че инфраструктурата за електрическо зареждане се разраства и да се превърне във вдъхновение за всички фенове на електрически мотоциклети.“

„Ако имате електрически мотоциклет или какъвто и да е мотор, просто излезте и се возете през тези предизвикателни времена. Предприемете пътуване, което ще ви помогне да освободите ума и тялото си”, призовава Карденас.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин