Амбициозният седемместен модел: тест на Ford S-Max

0602
2023

Скучен ли? Ford S-Max изглежда доста спортно. Макар и да не успява по време на движение да спази това свое обещание

Феновете на семейните ванове трябва да са силни. Техните любими всесатранни таланти един по един изчезват от пазара. Останаха само шепа модели. Сред тях е и Ford S-Max, който според производителя дори е спортен ван.

Ванът, който се произвежда в испанския град Валенсия, предлага място в изобилие. При необходимост за до седем души, макар че на третия ред не е много препоръчително да се возят възрастни.

Затова пък след сгъване на задните седалки получавате толкова равна товарна повърхност, че с лекота ще вкарате новия хладилник от магазина. Ако пък вътре са заети всички места, ще ви остане вместимост на багажника от 185 литра.

S-Max не владее много добре спортната дисциплина

Все пак не трябва да очаквате спортни подвизи от S-Max. Междувременно предлагащият се само като пълен хибрид семеен приятел е задвижван от комбинация между 2,5-литров бензинов агрегат със 150 к.с. и електромотор, който предоставя на разположение допълнителни 133 к.с. Според Ford системната мощност е 190 к.с.

Тежащият 1,8 тона S-Max спринтира за 9,8 секунди до темпо 100и може да развие максимална скорост от 182 км/ч. На S-Max обаче му липсват добродетелите на един истински спортен ван. С дължина от 4,80 метра то е едно немалко превозно средство. А диаметърът му на завой от 11,6 метра не е никак малък.

В действителност S-Max е по-скоро една висока и комфортна лимузина, която е убедителна със своята ергономичност и с добрата си изработка. Благодарение на големите си стъклени повърхности, S-Max има отличен обзор, а по натура е убедителен при пътуване на дълги разстояния – след пристигане слизате абсолютно спокойно и отпочинали. Преди да се качите обаче трябва да инвестирате поне 87.500 лв. Един много добре оборудван автомобил за парите си.

ИЗВОД НА AUTO BILD

Ако търсите истински превозвач за семейството, то може би ще се разочаровате от SUV-овете. Ford S-Max се представя убедително и не изглежда като типичен ван.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин