Акцентите от лекотоварната гама на Truck Expo 2017

2704
2017

Peugeot и Volkswagen обявиха експонатите си, с които ще участват на предстоящото Международно изложение за тежкотоварни и лекотоварни автомобили – TRUCK EXPO 2017. Събитието ще се проведе от 1 до 3 юни т. г. на откритите площи и пистата на летище Лесново.

На TRUCK EXPO 2017 Peugeot ще покаже най-атрактивните предложения от лекотоварната си гама. На щанда на марката ще имате възможност да се запознаете с новия Peugeot Expert. Наличен в 3 дължини, с 2 или 3 места отпред, новият Expert предоставя до 6,6 м3 полезен обем и 1400 кг полезен товар с полезна дължина от 4 м. Версиите Standard и Long от 4,95 м и 5,30 м отговарят на най-голямото търсене на пазара. Компактната версия от 4,60 м може да натовари до 5,1 м3 и 1400 кг при полезна дължина от 3,32 м. Благодарение на скъсения заден надвес, новият Expert предлага голяма маневреност, особено ценена от професионалистите, работещи в градска среда. Моделът се задвижва от модерни и ефективни двигатели BlueHDi Euro 6 от 95 к.с./210 Нм до 180 к.с./400 Нм, повечето оборудвани със система Stop&Start. Новата автоматична скоростна кутия EAT6 при BlueHDi 180 и роботизираната скоростна кутия ETG6 при BlueHdi 95, освен че предлагат нисък разход на гориво, освобождават допълнително пространство за коленете на пътника в средата.

Peugeot Expert

Peugeot Partner

Помощниците на вашия бизнес – Peugeot Partner и Peugeot Boxer, ще допълват представянето на марката. Boxer използва нова гама дизелови двигатели 2.0 BlueHDi, конструирани и произведени от Групата PSA с технология, която позволява обработката на до 90% от азотните оксиди (NOx) и до 99,9% от частиците, включително и най-фините. Partner e с повече възможности за корпоративните клиенти в силно конкурентния сегмент на малките ванове. Partner е предлаган с общо 6 бензинови и дизелови двигателя, развиващи от 75 до 120 к.с., отговарящи на стандарта Euro 6.

Peugeot Boxer

На щанда на Volkswagen посетителите ще узнаят интересни факти от историята на успеха на най-продавания модел на марката – Volkswagen Transporter, и ще се почерпят за рождения ден на култовия бус, който тази година става на 70 години. Желаещите могат да премерят сили на специално организиран тест драйв с мощния пикап VW Amarok, както и да са сред първите, тествали новия VW Crafter в България.

VW Transporter

На щанда на марката ще бъде показан Transporter Kasten, който се предлага с две междуосия и три варианта за височина на тавана, осигуряващи вместимост на товарното отделение от 5,8 до 9,3 м3 и полезен товар до 1,4 т.

VW Amarok

Пикапът Amarok идва с последно поколение 3.0 V6 TDI двигател, адаптиран от Audi. Автомобилът е с двустранно приложение – от една страна, здрав и надежден работен пикап, от друга – премиум лайфстайл пикап. Моделът предлага най-широката товарна платформа в сегмента, като в нея може да се натовари безпроблемно напречно европалет. Полезният товар достига до 1 тон в зависимост от избраното оборудване. Някои варианти на Amarok позволяват теглене на ремарке с обща маса до 3,5 тона. Пикапът е оборудван с дизелов двигател с обем 2967 куб. см и три варианта на мощност: от 163 до 224 к.с.

Новият Crafter, който спечели титлата Международен ван на годината 2017, се предлага с 3 дължини, 3 височини на тавана и 4 базови модела. Той е оборудван с 8-степенна автоматична скоростна кутия и широка гама от деривати, дори при версиите с най-висок тонаж. Изборът на двигател зависи и от задвижващия механизъм: на разположение са предно, задно или задвижване на 4-те колела 4MOTION.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин