AUTO BILD България / Акропарапланерист номер 1 в България е новият посланик на Nissan

Акропарапланерист номер 1 в България е новият посланик на Nissan

Весо Овчаров ще е посланик на японската марка


25
юли
2016

Сътрудничеството има за цел да популяризира и подкрепи изявите на Весо Овчаров в преследване на нови световни рекорди, бъдещи проекти и авантюристични планове. Пътешествията към европейските дестинации Весо ще осъществява с кросоувърa Nissan X-Trail.

Nissan и Весо вече развълнуваха българските медии като им дадоха възможност да полетят с парапланер, теглен от новия пикап Nissan Navara. С впечатляваща товароносимост и капацитет на теглене от 3500 кг, Navara се оказа най-подходящият партньор за старт на полета в тандем на журналистите. В рамките на половин ден на писта Калояново бяха осъществени 16 излитания и успешни приземявания. Целта на полетите бе да се усети и докаже вълнението, което може да предизвика Весо Овчаров в комбинация с Nissan.

Веселин Овчаров е най-добрият български акропилот и двоен световен рекордьор по инфинити тъмблинг в синхрон. През 2013 година заедно със сръбския си колега Петар Лончар изпълняват над 180 превъртания в небето с парапланери и поставят световен рекорд в тази дисциплина.  Две години по-късно към тях се присъединява чехът Онджей Прохазка и тримата заедно успяват да изпълнят 126 синхронизирани тройни превъртания. В момента Весо Овчаров държи и националния рекорд по дължина на прелет – 344 километра, поставен края на 2015 г. в Кишада, Бразилия.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин