Корпоративни новини » АКАДЕМИЯ “ЮРОДРАЙВ” – БЪРЗ И ВИСОКОЕФЕКТИВЕН ЦЕНТЪР ЗА МЕЖДУНАРОДНИ ШОФЬОРИ

АКАДЕМИЯ “ЮРОДРАЙВ” – БЪРЗ И ВИСОКОЕФЕКТИВЕН ЦЕНТЪР ЗА МЕЖДУНАРОДНИ ШОФЬОРИ

0701
2019

Първата по рода си академия за международни шофьори у нас е основана през 2017 г. За година и половина в “Юродрайв” са обучени над 90 титуляри на камион, по-голямата част от които – без предварителен опит в професията.

Академия за квалификация в не леката професия сертифициран международен шофьор, “Юродрайв” осигурява не само обучение, но и реална практика и постоянна месторабота. Школа, тренировъчен център и потенциален работодател в едно, акедмията обучава на теория и практика, организира издаването на всички необходими документи и осигурява необвързващ трудов договор с голям превозвач, българската транспортна компания “Юроспийд”.

“Създадохме Академия “Юродрайв”, за да направим професията Международен шофьор на тежкотоварен камион лесно достъпна за водачи с ограничен местен опит. Същевременно, така работим за редуциране липсата на квалифицирани кадри в професията. Предпочитаме при нас обучението да започне от нула, за да сме сигурни, че е проведено на високо професионално ниво и че курсистът ни получава сериозна, модерна и стандартизирана основа. Познаваме добре общоевопейските норми, тенденциите в логистичения бизнес. Транспортната ни компания “Юроспийд” работи вече 25 години на международния пазар и е сред най-големите и уважавани превозвачи е Европа.” – коментира Николай Рашков, мениджър „Бизнес развите“ в Юроспийд.

За много от шофьорите на “Юроспийд” входът в професията минава през Академия   “Юродрайв”. И макар че не е задължително след обучението си курсистът да подпише трудов договор с “Юроспийд”, в 90% от случаите става точно така. “За нас това е голямо признание. Да станеш служител на “Юроспийд” е само една от опциите след завършването на обучителния курс. Друга опция например е с получения документ да потърсиш късмета си другаде. Обучението ни е на международно ниво и покрива международни критерий за упражняването на тази професия.” – допълва Поли Христова, мениджър на школата.

Академията за международни шофьори дава шанс и реални възможности за качествено нов професионален старт. Международният шофьор в “Юроспийд” получава сериозен годишен доход, пътува само до и от Западна Европа, а камионът му е последно поколение DAF. “За много от момчетата да се качиш на тази машина е сбъдната мечта!” – споделя Поли Христова.

Обучението в “Юродрайв” се провежда в базата на академията край София и продължава между 10 дни и 1 месец в зависимост от квалификацията на курсиста. Записването става след две нива на одобрение – предварителен разговор с екипа на академията, и тестове за обща култура, психологическа издръжливост и кратък тест в управление на камион. Обучението на одобрените курсисти включва лекции със сертифицирани професионалисти от България и чужбина, практика, медицински прегледи, изпити, придобиване на категория, документи и финален изпит. По време на курса, Юродрайв осигурява безплатно храна за всички обучаващи се и настаняване в легловата база на академията.

След получаване на квалификацията международен шофьор, курсистът подписва трудов договор с “Юроспийд”, ако обучението му в “Юродрайв” е било спонсорирано от компанията- със стартов годишен доход от 40 000лв при целогодишна заетост. Ако курсистът сам е заплатил обучението си, получената квалификация и документи не го обвързва с избор на работодател.

Преди първия си самостоятелен курс, шофьорът на “Юроспийд” минава и през обучение на терен, т.е. пътува с опитен шофьор до Западна Европа и обратно.

“Истината е, че не можеш да се определиш като качествен шофьор без поне година опит в чужбина, с категория CE, с всички валидни документи…Ние в Юродрайв искаме да обучаваме и успяваме да създаваме качествени международни шофьори постоянно”. Взимаме неопитни шофьори, учим ги от нулата, даваме им професия. При нулева инвестиция от тяхна страна. Учиш се – безплатно, получаваш документи – безплатно, по време на обучението имаш храна и общежитие – безплатно. А в края на курса имаш и осигурена работа с чудесен доход в престижна българска компания.” – обобщава Поли Христова.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин