АЕЦ „Козлодуй” и Skoda подписаха споразумение за сътрудничество

0212
2022

На 29 ноември 2022 г. в АЕЦ „Козлодуй” беше проведена среща на ръководството на атомната централа с ръководството на чешката компания Шкода (Skoda JS a.s.).

По време на разговорите Георги Кирков, изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй”, запозна екипа на Шкода с основните приоритети в дейността и ролята на най-голямото електропроизводствено дружество в България като ключов фактор за националната енергийна сигурност. Той акцентира върху усилията на мениджърския екип да осигури диверсификация на доставки и инженерни решения във всички сфери, свързани с работата на централата.

Изпълнителният директор на чешката компания Франтишек Крчек представи опита на Шкода в областта на ядрената енергетика и проектите, реализирани в редица европейски страни.

В хода на срещата бе отбелязано успешното дългогодишно партньорство между българския и чешкия атомен отрасъл. Обсъдени бяха възможностите за реализация на съвместни проекти, след което Георги Кирков и Франтишек Крчек подписаха споразумение за бъдещо сътрудничество между двете компании.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин