/ Адски скъп Performance-тунинг за Tesla Model S Plaid

Адски скъп Performance-тунинг за Tesla Model S Plaid

На права отсечка Tesla Model S Plaid е истинска „пушка”. За да не изостават обаче динамиката на спиране и напречната динамика,  хората от Unplugged Performance предлагат в програмата си керамични спирачки, спортни окачвания и други.

Unplugged Performance е сред пионерите на тема тунинг на електромобили. Американската фирма става известна в средата на 2021 с Model 3 „убиец” на Porsche GT3. Сега специализираните ма тема Tesla калифорнийци разширяват гамата си с Model S Plaid. За разполагащия с 1020 к.с. електрически седан се предлагат карбоново-керамични спирачни апарати, ъпгрейд на окачването, карбонови джанти и други.

С 2,1 секунди за спринта от 0 до 100 км/ч и максимално темпо от 322 км/ч Model S Plaid е един от най-бързите серийни автомобили на света. В този случай здраво захапващите спирачки са повече от задължителни. Освен конвенционалните решения от стомана,  Unplugged Performance предлага карбоново-керамична спирачни апарати за предната ос. Комплектът включва спирачни дискове, спирачни накладки и стоманени тръбопроводи.

Спирачната уредба е конструирана за голямо натоварване и издържа на многократни спирания. Цената на спирачната уредба е 16 000 лв.

Смъкване на окачването и стабилизираща щанга за задна ос

За по-добра динамика в завоите Unplugged Performance предлагат за Model S Plaid освен комплект за смъкване на окачването и стабилизираща щанга за задната ос. Последната струва 700 лв. , а комплектът за смъкване е с цена около 880 лв.

Карбонови джанти за 28 000 лв.

Амбициозните клиенти могат да открият при Unplugged Performance карбонови джанти с размер от 19 и 21 цола. Те носят името „UP-03 Carbon“, при което джантата не е изцяло от карбон. Главината например е от алуминий. Въпреки това тунинг-специалистите обясняват, че става дума за най-леките джанти на пазара, макар и да не дава информация относно теглото.

Относно цената: най-малко 28 000 лв. ще трябва да приготвите, ако искате един комплект. Затова пък благодарение на по-ниската безресорна маса реакцията на окачването ще се подобри.

Цялостни автомобили на цена от 443 000 лв.

Тунинг-специалистите са погрижили и за външния вид. Засега за Model S Plaid се предлага единствено карбонов спойлер за задния капак, който подобрява коефициента на аеродинамично съпротивление. Дали този елемент оказва влияние върху пробега от 628 километра, не се посочва от тунинг-фирмата. Спойлерът струва 3500 лв.

Под името „Model S-Apex“ тунинг-специалистите предлагат цялостни разработки – например на цена 443 000 лв. Цената включва и увеличена широчина на каросерията. Ако все пак ви е достатъчен и обикновения Tesla Model S Plaid, той се предлага за 254 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин