Новини » Авточастите MEYLE-HD: винаги крачка напред

Авточастите MEYLE-HD: винаги крачка напред

0407
2022

Германският производител на резервни части за независимия вторичен пазар следи целия производствен процес от разработката на идеи до готовия продукт

За MEYLE производството на всяка една автомобилна част започва от първоначалната идея за създаване на нов продукт или оптимизиране на вече съществуващ. Подобрените и особено издръжливи авточасти влизат в каталога MEYLE-HD, като HD е съкращение за high durability (висока издръжливост). В този процес много усилия и време се отделят за изследвания, координиране на спецификациите, проби и тестове за качество, докато се постигне детайл, който да отговаря на високите стандарти за качество на MEYLE, а и на тези на клиентите.

Вижте видеото, посветено на монтажа на накрайника на напречна кормилна щанга, в канала MEYLETV в YouTube

Благодарение на дългогодишния си опит инженерите от MEYLE използват иновативни технологични процеси и строго контролират производството си по целия свят, за да гарантират винаги прецизност и качество. Не без основание частите MEYLE са „инженерно и качествено одобрени в Германия“. Части на MEYLE се произвеждат също и в собствените фабрики на компанията в съседна Турция: компоненти за окачването и кормилно управление, както и гумено-метални части.
В други области базираната в Хамбург компания работи в тясно сътрудничество с международна мрежа от реномирани партньори, които стриктно следват спецификациите и стандартите на MEYLE и се одитират от експерти по качеството на редовни интервали. Инженерите на MEYLE участват във всяка стъпка и са в постоянен контакт с експертите на място. Дори когато частите на MEYLE не се произвеждат в собствените фабрики на MEYLE, а съвместно с международни партньори, уникалното ноу-хау от собствените мощности на компанията се влива в целия процес на разработка.

Носачите на MEYLE-HD за модели на BMW и Mini. Стопроцентова вътрешна разработка с превъзходни свойства по отношение на материал и издръжливост. Алуминиевото рамо се предлага със сменяеми сферични шарнири и четири години гаранция от MEYLE-HD. Резултатът е по-лек и ефикасен монтаж

MEYLE се фокусира силно върху нуждите на вторичния пазар. Екипът на MEYLE ежедневно разработва решения за ремонти от гледна точка на автомонтьора в сервиза, за да се спестят време и пари, а процесите по поддръжка да са по-ефективни. Подходящ пример от областта на окачването и кормилното управление е носачът от серията MEYLE- HD за Mercedes W205. След двегодишна разработка експертите на MEYLE успяват да разширят вътрешната структура на сферичното рамо, без да се налага адаптиране на формата на основното тяло, което дотогава не е било възможно поради липса на пространство. Сега вследствие на значително увеличения диаметър на сферичната глава повърхностното налягане и износването може да бъдат ограничени, а експлоатационният живот – удължен. Освен това както при всички други части на MEYLE-HD, и тук клиентите ползват 4-годишна гаранция.

Тампоните MEYLE-HD са предварително компресирани по размер и благодарение на съдържащия се в комплекта MEYLE инструмент могат да се поставят и премахват безпроблемно. Комбинацията осигурява бърз монтаж и демонтаж само в няколко бързи стъпки

ЗАЩО ОКАЧВАНЕТО ВИ ТРЯБВА ДА Е ИЗРЯДНО

Колелата крепят автомобила, пружинират при неравности, въртят се в завои и прехвърлят мощността на двигателя към пътя. Съществена роля при свързването на елементите на каросерията и колелата играе носачът. В случай на дефект или неизправност съществува риск за безопасността, управлението е неудобно и размито, характеристиките на спирачките – ограничени. А от това страдат също предният мост и гумите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин