Автономно движещ се ван с изкуствен интелект


21
мар.
2017

Китайско-американският стартъп NIO вероятно е ви е познат със студията на електрическия спортен автомобил EP9, болид с 1300 к.с., смятан за най-бързия електромобил на света. Наскоро на писта в Остин, Тексас EP9 доказа, че може да се движи и бързо, при това бързо. Сега NIO ни представят нова студия с автономно придвижване, която обаче не е за пистата,  а за всекидневието.

Дългият 5,20 метра Eve е доста авангарден и на пръв поглед прилича на смесица от Coupé и ван. С оглед на по-добрата видимост автомобилът няма предни и задни колони. Качването и слизането става много лесно. за целта има по една плъзгаща се врата, която се отваря напред. При разработката на Eve приоритет е имало оформлението на пространството. Така приличащия на лаундж интериор е отлично пригоден за пътувания на дълги разстояния. Вътре има място за петима души.

Eve е автономен автомобил (Level 4), може да комуникира с други превозни средства с цел избягване на задръствания. Електрическото двойно задвижване осигурява пробег от 1000 километра. Батериите могат да изминат 400 километра, след като бъдат зареждани в продължение на десет минути.

Сърцето на Eve е Nomi – дигитален спътник, който с изкуствения си интелект помага на пасажерите. Nomi комуникира с глас и индикации.  Nomi може да учи и напасва стила на автономното придвижване към стила и предпочитанията на пътниците.

Още по темата

Card image cap
Faraday Future предизвиква Ferrari (ВИДЕО)

15
дек.
2016

Faraday Future вдига високо летвата спрямо първия си електрически SUV. Във видеотийзър новият модел предизвиква Ferrari, Bentley и Tesla!

Card image cap
Вълнения около Top Gear

10
дек.
2015

Млад британец твърди, че при снимки на Top Gear неговото BMW M3 било счупено – при това от Джеръми Кларксън. Доказателството е регистрационният номер

Card image cap
Maserati Quattroporte – новата страст по бъдещето

22
юни
2016

След 4 години производство Maserati освежава своя флагман Quattroporte както отвън, така и отвътре. Фейслифт с много фина четчица

Card image cap
Поглед към следващия Crafter

11
апр.
2016

На Bauma 2016 VW разкрива малко от новия Crafter. Официалната премиера е предвидена за изложението за товарни автомобили във Франкфурт този септември

Card image cap

В последния брой:

Архив >