Автономно движеща се кола за доставка на пица


2
сеп.
2017

Сред най-великите човешки открития безспорно са автономно движещите се автомобили и …пицата. Сега на практика се случва немислимото: тези две невероятни неща се свързват помежду си. Малка стъпка от страна на Ford и американския пица-гигант Domino`s, една огромна крачка напред за човечеството.

През следващите седмици избрани клиенти на Domino`s в града с население от 115 000 жители Ан Арбър в Мичигън ще получават своите пици от автономно движещ се автомобил Ford Fusion Hybrid.

Тъй като автомобилът е изследователски, в него ще седят инженер по сигурността на Ford, както и други експерти. Тяхната цел: оценка на тества.  Остава да се надяваме, че няма веднага да се нахвърлят на пиците. Клиентите ще могат да проследяват движещия се само автомобил за доставка и посредством приложението на Domino`s. Те ще получават текстови съобщения с позицията на автомобила, както и код, с който да отворят колата и да си вземат пицата (от специален контейнер, който поддържа пицата гореща). Той е разработен специално от Roush Enterprises за автомобила за доставки на пица  Ford Fusion.

Ртсел Уейнър, президент на Domino`s САЩ, казва: „Най-много въпроси имаме относно последните 50 метра от участъка за доставка. Например как биха реагирали клиентите, щом им се налага да излязат от вкъщи, за да си вземат храната. Трябва да се постараем предаването на поръчката да става възможно най-лесно. Ford планира старт на производството на автономно движещи се автомобили за 2021 година.

 

Още по темата

Card image cap
Това Ferrari е електрическо!

16
ян.
2018

Да караш Ferrari с електрическа тяга! Купувач си търси уникално Ferrari 308 GTS с електрическо задвижване. Този модел има дива история.

Card image cap
Автомобилите от 11 септември

21
юли
2017

Шестнадесет години след атаката на Световния търговски център в хале в Ню Йорк още се пазят развалини. Тук има дори и останки от автомобили - неми свидетели на ужасния ден. Някои от смачканите машини са отишли в музея Ground Zero. AUTO BILD посети впечатляващия хангар 17

Card image cap

В последния брой:

Архив >