Автономно движеща се кола за доставка на пица


2
сеп.
2017

Сред най-великите човешки открития безспорно са автономно движещите се автомобили и …пицата. Сега на практика се случва немислимото: тези две невероятни неща се свързват помежду си. Малка стъпка от страна на Ford и американския пица-гигант Domino`s, една огромна крачка напред за човечеството.

През следващите седмици избрани клиенти на Domino`s в града с население от 115 000 жители Ан Арбър в Мичигън ще получават своите пици от автономно движещ се автомобил Ford Fusion Hybrid.

Тъй като автомобилът е изследователски, в него ще седят инженер по сигурността на Ford, както и други експерти. Тяхната цел: оценка на тества.  Остава да се надяваме, че няма веднага да се нахвърлят на пиците. Клиентите ще могат да проследяват движещия се само автомобил за доставка и посредством приложението на Domino`s. Те ще получават текстови съобщения с позицията на автомобила, както и код, с който да отворят колата и да си вземат пицата (от специален контейнер, който поддържа пицата гореща). Той е разработен специално от Roush Enterprises за автомобила за доставки на пица  Ford Fusion.

Ртсел Уейнър, президент на Domino`s САЩ, казва: „Най-много въпроси имаме относно последните 50 метра от участъка за доставка. Например как биха реагирали клиентите, щом им се налага да излязат от вкъщи, за да си вземат храната. Трябва да се постараем предаването на поръчката да става възможно най-лесно. Ford планира старт на производството на автономно движещи се автомобили за 2021 година.

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >