Автономният Robocar на Goodwood Hill Climb


27
юни
2018

За първи път изцяло автономно движещ се автомобил ще вземе участие на „Hill Climb“ на Goodwood Festival of Speed (12-ти до 15-ти юли 2018): Robocar, който според производителя Roborace е първият в света състезателен автомобил без шофьор.

Robocar тежи 1350 кг и е задвижван от електромотори с мощност 135 киловата, чиято системна мощност е 500 к.с. Оборудването на модела включва голям брой сензори, лидари, радари, GPS и камери. Системата за автономно шофиране е разработена от Roborace и специалистите от Arrival.

Всъщност концепцията на Robocar е създадена за състезателната серия Roborace, в която автономно движещи се коли ще се състезават срещу управлявани от хора. Дизайнът на футуристично изглеждащия автомобил е дело на германеца Даниел Симон. 43-годишният мъж е работил по оформлението на Bugatti Veyron и мотоциклетите във филма Tron Legacy.

Първата автономна надпревара Hill Climb съвпада с юбилей: организираният от 1993 г. от херцога на Ричмънд Festival of Speed в Гудууд ще отбележи 25-тата си годишнина през 2018 г.

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >