Автономният Mustang захапа балите със сено


13
юли
2018

Явно са нужни подобрения: разработеният от Siemens автономно движещ се Ford Mustang от 1965 г. финишира в балите със сено на фестивала Goodwood Festival of Speed.

Goodwood Festival of Speed (FOS) – синоним за моторен спорт в чистаия му вид. Всъщност. Понякога обаче в английското графство Съсекс се случват и странни неща: например тази година видяхме автономно движещ се Ford Mustang, който не успя да се представи добре. Американският мускулест автомобил разполага със система за управление базирана на GPS, разработена от Siemens и английския университет в Кренфийлд.

Модерната техника обаче провали класическия американски автомобил на тясната писта на Goodwood: Mustang приличаше на учебен автомобил с начинаещ шофьор. Наложи се на няколко пъти водачът да се намесва, а накрая „понито” се насочи и захапа бала със сено встрани от пътя. Скъпи инженери, чака ви още работа!

 

Още по темата

Card image cap
Клубът на супербързите: Jaguar F-Type SVR

27
юли
2017

Ако искате да влезете в клуба на най-бързите автомобили, то моделът трябва да вдига поне 480 км/ч! Преглед на 73-те най-бързи и ексклузивни автомобили на света.

Card image cap
CITROËN DS 20 PALLAS И DS5 THP 200 SPORTCHIC

14
мар.
2017

DS, богинята, е свещеният стълб в историята на Citroën. Всеки нов голям модел на Citroën трябва да се мери с нея – сега идва ред и на DS5. Автомобилът изглежда като истински наследник и предизвиква старата дама за сравнителен тест. Една историческа среща

Card image cap
50 години Italdesign – Maserati Bora (1971)

23
мар.
2018

Преглед на най-известните модели на Giugiaro

Card image cap

В последния брой:

Архив >