Автомобилни заводи ще са принудени да затворят заради връщането на граничния контрол


15
февр.
2021

Заради обявеното неотдавна възобновяване на граничния контрол автомобилната индустрия е изправена пред проблем: вследствие на сериозни проблеми с доставките производството в някои германски заводи може скоро да бъде временно преустановено. Единственото спасение е облекчения граничен контрол.

От миналата неделя германската автомобилна индустрия се опасява, че в следващите дни може да се наложи временно затваряне на заводи. Заводите в Инголщадт, Регенсбург, Динголфинг, Цвикау и Лайпциг ще бъдат първите засегнати. От автомобилната индустрия настояват за допускането на бързи антигенни тестове за водачите на товарни МПС-та по границите на Германия.

След увеличението на разпространението на вируса, Германия отново засили мерките и въведе отчасти граничен контрол: например за идващите от Чехия, от областта Тирол в Австрия могат да бъдат само германци, чужденци с постоянно местожителство в Германия и сезонни работници в селското стопанство. Също така се правят изключения за персонала на фирмите за транспортиране на хранителни стоки и друг вид необходими стоки.

Според информацията тези ограничения обхващат служителите на транспортните фирми, които сега – както и всички пристигащи в страната – трябва да носят със себе си отрицателен PCR-тест. За водачите на товарни МПС-та той не трябва да е по-стар от 48 часа.

Така, че ако доставките на определени компоненти бъдат забавени или спрат, то е възможно поточните линии в завоите да спрат. Заради обявените наскоро мерки не е било възможно запасяване с определени компоненти.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >