Новини » Автомобилите на Tesla – със специални привилегии на ГКПП

Автомобилите на Tesla – със специални привилегии на ГКПП

2507
2022

Дълго чакане на границата за проверка? Не и с Tesla. Собствена лента за автомобили на Tesla за преминаване на ГКПП-а. Къде?

Tesla има повод за радост: за второто тримесечие на 2022 американският автомобилен производител представи пред инвеститорите си печалба от 2,3 милиарда долара – двойно по-голяма от предишната година. Освен това в гига-фабриките във Фремонт (калифорния) и Шанхай (Китай) Tesla регистрира рекордни производства. Целта е след преминаване на пандемията, да се увеличи производството и в двете нови фабрики в Грюнхайде (Германия) и Остин (Тексас).  Затова и шефът на Tesla Илън Мъск гледа оптимистично на втората половина на 2022 г.

Tesla в лентата за изпреварване

Американски медии съобщават за специална лента за автомобили на  Tesla на граничния пропускателен пункт Ларедо. Мостът преминава през Рио Гранде и свързва американския щат Тексас с мексиканския Нуево Леон. Там се намират голям брой доставчици на американския автомобилен производител, сред тях Quanta Computer, който произвежда хардуера за системата на автопилота на Tesla. Посредством тази ексклузивна Tesla-лента на границата автомобилите и доставчиците на компанията ще преминават по-бързо. Това ще е от полза за гигафабриката в Остин. Все пак притежателите и ползвателите на автомобили Tesla, които не са свързани с производителя, няма да могат да използват експресната лента за преминаване на американско-мексиканската граница.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин