Автомобилите на Хю Хефнър

Плейбоят на Америка е мъртъв: Хю Хефнър, основателят на списание Playboy, напусна този свят на 91 години. Приживе той бе почитател не само на красивите жени, но и на хубавите автомобили


29
сеп.
2017

Три брака, четири деца и над хиляда любовници: такъв бе светът на основателя на „Playboy“ Хю Хефнър. Неговият девиз: „Животът е прекалено кратък, за да живееш мечтата на друг.“ Издателят, журналист и бизнесмен почина на 91 години от естествена смърт в своето имение ‘The Playboy Mansion’.

Освен красиви жени, Хефнър обичаше и благородни автомобили. Той притежаваше  Mercedes 300 SL Convertible от 1959 г., както и два модела 600 Pullman с хладилник за шампанско, разделителна преграда и разгъващи се на легла седалки – разбираемо е при толкова много пътешествия с неговите „зайчета“.

Незабравими са и лимузините му с удължена база, от които Хефнър слизаше в компанията на руси придружителки. Красивите и скъпи автомобили присъстваха неизменно и на неговите събития „Плеймейт на годината“. Роденият в Чикаго Хефнър основата списание „Playboy“ през 1953 г. с капитал от няколко хиляди долара – част от тях спечелени с помощта на залагането на неговите мебели. Впоследствие той създава империя, чиято стойност днес се оценява на 500 милиона долара.

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >