Корпоративни новини » Автоматизираното шофиране при BMW Group

Автоматизираното шофиране при BMW Group

3105
2017

Индивидуалната мобилност и нейното индустриално приложение се намират в технологичен възход. През следващите 10 години автомобилът и неговите технологии ще се променят по-силно, отколкото общо през изминалите 30 години. BMW Group е добре подготвена за това предизвикателство.

През последните години в рамките на различни събития BMW Group демонстрира най-важните предпоставки за автономното шофиране. Още през 2006 г. BMW Серия 3 направи самостоятелна обиколка на Хокенхаймринг, а от 2011 г. автоматизираните прототипи на BMW Group са тествани на пътя по магистрала А9 между Мюнхен и Нюрнберг. От 2014 г. високотехнологичните прототипи на BMW Group разполагат с 360-градусов обзор, който им позволява да предотвратяват инциденти. През същата година прототип на BMW Group за пръв път дрифтира автоматизирано по Las Vegas Speedway и доказва, че може да бъде овладяно и шофирането в граничен режим. Междувременно автоматизираните автомобили днес са в състояние, да паркират сами, управлявани чрез жестове (автоматизирано сервизно паркиране).

Всички тези функции са обединени във визионерския автомобил BMW Vision Next 100 и помагат на собственика да управлява ежедневните си задължения. Междувременно BMW Group прави още една крачка напред: чрез стартиралото през 2014 г. придобиване на дял в HERE, както и чрез сътрудничеството с Intel, Mobileye (от 2016 г.) и други партньори BMW Group дава стартовия сигнал за серийната разработка на BMW iNext. BMW Group и нейните партньори работят съвместно по стандарти и платформи за бъдещето на автоматизираното шофиране и с удоволствие биха посрещналинови партньори в това сътрудничество.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин