Австрия разрешава по-висока скорост за електромобилите?


22
сеп.
2018

Скоро по някои магистрали в Австрия водачите на електромобили ще имат право да карат по-бързо, отколкото тези с конвенционални автомобили. В момента законотворците вече работят по промени в нормативната уредба, които ще влязат в сила още през 2019. Става въпрос за магистрални участъци с дължина общо 300 км, на които вместо обичайните 130 са позволени само 100 км/ч заради повишено замърсяване на въздуха. Въпросното ограничение в Австрия е известно като Lufthunderters (б.пр. „100-те за въздуха“). Предложението за промените идва от адвоката Кристиан Шьофтхалер. Правният експерт, който кара електромобил, задава въпроса – „Защо за мен важи подобно правило с оглед на факта, че моята кола не отделя никакви вредни емисии?“. За да събуди правен спор, със своето Renault Zoe Шьофтхалер нарочно превишава скоростта. До момента пътят му из инстанциите не е успешен, но по-важното е, че случаят възбуди обществена дискусия. Екоограничения има и на някои места в Германия – там също собствениците на електромобили недоволстват.

Още по темата

Card image cap
Ето кои са любимите автомобилните цветове на Европа

27
мар.
2017

Бяло, черно, сиво и сребристо са предпочитаните цветове от автомобилистите на Стария континент. Специалните ефекти по боята стават все по-търсени, става ясно от доклад на BASF

Card image cap
Малката серия на Jaguar е завършена

23
мар.
2016

Девет автомобила Jaguar XKSS са съсипани по време на пожар през 1957 г. Сега британците възстановяват тези „хищни котки”. Продажбата започва през 2017 г.

Card image cap
Nissan купува Mitsubishi

20
май
2016

„Трите диаманта“ се нуждаят от спасител след скандала около манипулациите с вредни емисии

Card image cap
Новият Sprinter с елементи на CLS (ВИДЕО)

30
ян.
2018

Mercedes преработва Sprinter и му дава по-добра свързаност, включваща система Keyless-Go и функция за отключване чрез смартфона

Card image cap
Коксуващите бутала на Audi

13
февр.
2017

В кутията за оплаквания на AUTO BILD зачестяват оплакванията за харчещи масло TFSI-двигатели на Audi. Доказателствата водят към дефект в конструкцията!

Card image cap

В последния брой:

Архив >