Абсурден тунинг за BMW M5


29
авг.
2021

Когато става въпрос за тунинг, вкусовете са най-различни – а понякога и твърде индивидуални. Този прост принцип обяснява модификации като при BMW M5 F10 от 2013 г. Ултрамощната лимузина е получила странен бодикит за външен тунинг от Hamann. Черният мат за екстериор в стил „Лудия Макс“ е в ярък контраст с „крещящо“ синия интериор. Но дори и това да не ви харесва, ще оцените намиращия се под предния капак агрегат – с цели 800 к.с.! Ако тази странна комбинация ви допада, можете да се включите в търга за автомобила в Ebay – или да „броите“ директно 93 000 лева на продавача от Нюкасъл, Англия.

Още обяви за продажба на BMW M5

Тунинг китът на Hamann се нарича „Mi5Sion“. Състои се от предна и задна броня, прагове, спойлери за покрива и за багажника, заден дифузьор, „раздувки“ на калниците, както и добавки за вратите и нов капак с отвори за охлаждане. Всички части са изработени от карбон и придават на M5 изключително „боен“ вид. Не на последно място, блендите на фаровете, дневните LED светлини и матовата черна боя също допринасят за това впечатление. Черни алуминиеви джанти от HRE изпълват масивните калници.

Яркосин кожен салон

Отвътре тунингованото BMW предлага изцяло кожен салон в различни нюанси на синьото. Седалките, панелите на вратите и централната конзола са облечени в кожа и обработени с различни декоративни цветове. Оборудването включва още Rear Seat Entertainment, TV-тунер, Surround View, Soft Close и аудиосистема Bang & Olufsen с 16 високоговорителя.

V8 двигател: 800 к.с. и работен обем 4,4 литра

4,4-литровият битурбо V8 на M5 разполага с 560 к.с. и 680 Нм. С тях баварецът в заводски вид се изстрелва от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди. Според обявата двигателят е „напомпан“ с впечатляващите 800 к.с. с тунинг от JM-Imports – но модификациите не се споменават точно. Но така или иначе машината трябва да се държи брутално – все пак при това поколение М5 задвижването още е изцяло на задните колела.

Според обявата тунингованото M5 е имал един-единствен предишен собственик и е на пробег около 85 300 километра. Цената от 93 000 лева не е ниска за употребявано F10 M5 с такъв пробег. Продавачът я оправдава с големите разходи за тунинг – общо около 234 000 лева са „наляти“ в това BMW, само бодикитът била струвал 112 000 лева (по според обявата). Това обаче не може да е вярно. Бодикитът Mi5Sion съгласно уебсайта на Hamann се продава за 30 000 лева (15 184,40 евро). Зарад тази информация (и лошия правопис)  офертата не изглежда сериозно. Ако колата ви допада, трябва да я огледате с повишено внимание. Но това M5 е просто твърде абсурдно, за да не го представим тук!

Още по темата