АББ ще доставя зарядните станциите за новото поколение електрически болиди

2007
2020

АББ с гордост съобщава, че ще осигури технологията за зареждане на болидите от трето поколение в световния шампионат FIA ABB Formula E – първото световно състезание само с електромобили.

АББ е главният партньор на шампионата от сезон 4. Болидите от трето поколение ще се състезават през сезон 9 (2022-2023), като са проектирани да бъдат по-леки, по-бързи и по-енергийно ефективни.

С над 14 000 бързи зарядни устройства с постоянен ток, инсталирани в повече от 80 страни по света, АББ разполага с богата доказана технология и опит, които ще бъдат включени в тези зарядни устройства за болидите от трето поколение и адаптирани по специален начин, за да отговорят на конкретните нужди на състезателната среда.

Заедно с инженери от управителния орган на автомобилните спортове FIA и Formula E, екипите на АББ „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ в момента работят по спецификациите и изискванията за разработване на иновативно и безопасно решение за зареждане на болидите от трето поколение чрез преносими зарядни станции, които могат да зареждат два болида едновременно.

„Шампионатът FIA АББ Formula E е повече от състезание – това е нашето изпитателно поле за иновативни технологии за електромобилност, придвижване на разработки към производствената линия на електрическите превозни средства, като в крайна сметка допринася за по-чиста среда за всички“, заяви Тарак Мехта, президент на АББ „Електроснабдяване и електрообзавеждане“. „Ние сме много горди да бъдем свързани с Formula Е и решението на FIA за издигане на състезанията до статут на Световен шампионат през сезон 7 увеличава нарастващото въздействие на Formula Е.“

АББ се превърна в световен лидер в свързаните системи за бързо зареждане с постоянен ток за електрически превозни средства и чрез въздействащи проекти, като например Electrify America, IONITY, Fastned и много други, за които АББ доставя станции за високомощно бързо зареждане с постоянен ток. Те са и официален партньор на екипа на TAG Heuer Porsche във Formula Е.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин