АББ се присъединява към отбрана група международни партньори на Нобел


27
сеп.
2018

Революционните постижения на АББ в науката и инженерството, както и непрекъснатият ангажимент на компанията към образованието, са в основата на ново глобално партньорство с организацията на Нобел.

АББ се присъедини към отбрана група иновативни компании като международен партньор на Нобел. Партньорската програма работи в сътрудничество с базираната в Стокхолм „Нобел Медиа” – глобалното звено за доброволчески програми на Фондация Нобел, чиито годишни награди във физиката, химията и други научни области отдават признание на най-значимите открития.

Като международен партньор на Нобел, АББ ще внесе своя задълбочен опит в науката, иновациите и изследователската дейност, както и своя ангажимент към иновациите, в глобалните програми на „Нобел Медиа” – дейности отвъд обхвата на Нобеловите награди, които достигат до милиони студенти, хора, заемащи важни постове, и заинтересовани групи от обществото от цял свят.

“Нобел и АББ споделят задълбочен ангажимент към иновациите и силата на идеите”, сподели изпълнителният директор на АББ Улрих Шписхофер, „И ние сме вдъхновени от тази възможност да отбележим революционната работа на Нобеловите лауреати, да отпразнуваме науката и научните открития, и да вдъхновим следващото поколение необикновени пионери. Очакваме с нетърпение близкото сътрудничество с Нобел и ангажирането на нашите клиенти, служители и общности по цял свят в това вълнуващо партньорство.”

Доброволческите програми на Нобел включват вдъхновяващи събития, дигитални и специални изложения, както и дейности, свързани със стотиците Нобелови лауреати от 1901 г. насам. Дейностите, в които АББ ще участва, включват Диалозите на Нобеловите награди – годишни събития в различни столици по света, по време на които Нобелови лауреати, учени, изобретатели и мислители се събират заедно, за да обсъждат възможни решения на някои от най-наболелите проблеми на света.

“Вярваме, че правейки това заедно, можем да предизвикваме хората по цял свят да бъдат по-ангажирани и заинтересовани в тези области,’’ заяви Матиус Фирениъс, главен изпълнителен директор на „Нобел Медиа”. “Мисля, че това е важно за АББ. Важно е и за Нобел. Истински вярвам, че е важно и за човечеството.”

Йохан Сьодерстром, Управител на АББ Швеция, сподели, че партньорството с Нобел има особено значение за компанията. „Да станем партньори с една от най-важните институции в страната ни е привилегия за всички нас в АББ. Вълнуваме се, че ни предстои да участваме в събития, дейности и мероприятия заедно с най-добрите учени в света, както и да засилим своя ангажимент към следващото поколение лидери-визионери.’’

Ставайки международен партньор на Нобел, АББ се присъединява към отбрана група световни компании, известни с посветеността си на изследователската дейност, технологичните иновации, устойчивия икономически растеж и социалната отговорност: 3M, Ericsson, Scania и Volvo Cars. За повече информация относно Нобел Медиа”, посетете nobelprize.org.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин