АББ пуска на пазара най-бързата зарядна станция за електромобили

3009
2021

Днес АББ пуска на пазара иновативно зарядно устройство за електромобили „всичко в едно“, което осигурява най-бързото зареждане на пазара.

Новата Terra 360 на АББ е модулно зарядно устройство, което може едновременно да зарежда до четири автомобила с динамично разпределение на мощността. Това означава, че шофьорите вече няма да се налага да чакат, ако някой друг зарежда. Просто могат да преминат към следващия изход за зареждане. Новата зарядна станция има максимална мощност 360 kW и е в състояние да зареди напълно всеки електрически автомобил за 15 минути или по-малко, като отговаря на нуждите на различни потребители на електромобили, независимо дали се нуждаят от бързо зареждане или да допълнят батерията си, докато пазаруват в супермаркета.

Налична на пазара в Европа от края на 2021 г. и в САЩ, Латинска Америка и Азиатско -тихоокеанския регион от 2022 г., Terra 360 е проектирана с оглед на ежедневните нужди и очаквания на шофьорите на електромобили. Използвайки богатия полеви опит, придобит от голямата инсталирана база на дивизията за електрическа мобилност на АББ, Terra 360 предлага скорост и удобство заедно с комфорт, лекота на използване и познато усещане.

Нейната иновативна система за осветление води потребителя през процеса на зареждане и показва състоянието на зареждане на батерията на електромобила и остатъчното време преди края на оптималната сесия на зареждане. Най-бързото зарядно устройство за електромобили в света е достъпно и за инвалидни колички и разполага с ергономична система за управление на кабелите, която помага на шофьорите да стартират зареждане бързо с минимални усилия.
 
Освен че обслужват нуждите на частни шофьори на електромобили в бензиностанции, магазини и други, зарядните станции Terra 360 могат да бъдат инсталирани и в търговски помещения на една организация за зареждане на автомобили, микробуси и камиони от автопарка на предприятието. Това дава на собствениците гъвкавост да зареждат до четири превозни средства през нощта или да зареждат бързо своите електромобили през деня. Тъй като зарядните устройства Terra 360 заемат малко място, те могат да бъдат инсталирани в малки складове или паркинги, където мястото е от основно значение.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин