АББ показва завода на бъдещето пред Ангела Меркел и Стефан Льофвен


2
апр.
2019

Главният изпълнителен директор на АББ Улрих Шписхофер обясни как една производствена клетка би работила в завода на бъдещето, където роботи ще си сътрудничат с хора. Пред гостите бе демонстрирано как емблематичните роботи с две ръце YuMi®, заедно с едноръки роботи YuMi®, сглобяват ръчни часовници индивидуално с несравнима прецизност, използвайки революционната гъвкава транспортна система от новосформираното бизнес направление на АББ “Роботика § Автоматизация и дискретни процеси”. Федералният канцлер Меркел и шведският министър-председател Льофвен показаха голям интерес към фабриката на бъдещето.

“Бъдещето на производството ще бъде по-интелигентно, по-гъвкаво и по-близко до клиента”, сподели главният изпълнителен директор на АББ Улрих Шписхофер. “Ние обединяваме електрификацията, автоматизацията, роботиката и дигитализацията, за да създаваме решения за утре. Дори днес АББ вече съчетава човека и машината по уникален начин със своите роботизирани и автоматизационни решения, за да разкрива нови възможности.”

На тазгодишното издание на Hannover Messe АББ демонстрира как все по-интелигентните дигитални технологии се обединяват, за да трансформират начина, по който осигуряваме захранване, произвеждаме, работим, живеем и се движим. Като официалната партньорска държава на изложението Hannover Messe за 2019 г., Швеция е фокусът на най-важния индустриален панаир в света, а АББ – учредена през 1988 от сливането на шведската компания ASEA и швейцарската BBC – също гледа с гордост на своето шведско наследство.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >