АББ пише бъдещето на дигиталните отрасли на Hannover Messe


1
апр.
2019

От изграждането на фабриката на бъдещето до създаване на печеливша формула за електрическата мобилност, АББ ще демонстрира как все по-интелигентните дигитални технологии се обединяват, за да трансформират начина, по който осигуряваме захранване, работим, живеем и се движим.

 • Фабриката на бъдещето демонстрира как АББ превръща масовата персонализация в реалност днес
 • Иновативни дигитални решения от ABB Ability™ подобряват производителността в много отрасли
 • Първото продуктово решение от партньорството с Dassault Systèmes на показ, включително усъвършенстваната технология на дигиталните близнаци

На тазгодишното издание на Hannover Messe АББ ще предостави поглед върху иновативните технологии в сферата на дигитализацията и колаборивността, които са в сърцето на нейната трансформация като лидер с фокус върху дигиталните отрасли. Новата АББ е рационализирана в четири предприемачески бизнес направления, предлагащи иновативни решения в областта на електроснабдяване и електрообзавеждане, промишлена автоматизация, задвижване, и роботика и автоматизация на дискретни процеси. Всяко бизнес направление е лидер на своя пазар и ще предлага един-единствен интерфейс към клиентите, максимизирайки близостта и скоростта на реакция.

Тази година Швеция заема централно място на сцената като партньорската държава на Hannover Messe 2019. Със своето шведско наследство, датиращо чак до 1883 г., АББ е горда да представи своите водещи в света индустриални решения на щанда си, както и на Шведския павилион, който показва Швеция като оранжерия за съвместно създаване и иновации. Едно доказателство за силата на АББ в иновациите е първата електрическа трансферна лимузина без вредни емисии, която, в сътрудничество с “Волво”, ще придвижва посетителите безпроблемно на територията на изложението.

Днес хиляди клиенти по цял свят канализират експертния опит на АББ в дигиталните индустриални технологии, за да постигат нови нива на гъвкавост, ефективност и производителност, които са в сърцето на Четвъртата индустриална революция. Тези иновативни технологии ще бъдат изложени на показ по време на Hannover Messe в Германия тази година и ще включват фабрика на бъдещето, която представлява отговорът на АББ на тенденцията за масова персонализация, заливаща индустриалния свят.

Изложената фабрика представя модел на производствена линия за сглобяване на ръчни часовници в партиди от по един, в реално време. Подобна гъвкавост е от съществено значение, тъй като тя дава на производителите възможността бързо да довеждат до пазара персонализирани продукти и решения. Впечатляващ брой гъвкави и ефективни продукти за дигитално производство на АББ правят това възможно: Колаборативните роботи YuMi® предлагат ненадмината прецизност в монтажните операции, а гъвкавата транспортна система SuperTrak организира навременното придвижване на части от една станция до друга.

ABB Ability™, общата дигитална платформа, предлагаща персонализирани решения във всички бизнес направления на АББ, ще бъде акцент в Хановер. ABB Ability™ впряга силите на мрежовата свързаност и анализите на данни, за да отключи още по-голяма стойност за клиентите. ABB Ability™ Свързани услуги – едно от над 210-те дигитализирани решения – представлява система за наблюдение на състоянието и експлоатационните качества на различни устройства, която повишава производителността на клиентите чрез осигуряване на проактивна поддръжка, по-бързо отреагиране и време за възстановяване. В бъдеще ABB Ability™ ще надгражда успеха на автономните технологии и изкуствения интелект, за да помага на индустриалните системи да се адаптират и учат в сложни и богати на данни среди.

Промишлеността консумира над 40% от произвежданото електричество. Днес една трета от световното електричество се преобразува от двигатели в задвижване. Съществува огромен потенциал за пестене на енергия чрез използването на свръхмодерни технологии за задвижване. В този контекст АББ наскоро пусна на пазара своя нов смарт сензор от ABB Ability™ за монтирани лагери, като част от ABB Ability™ Smart Sensor серията от продукти, които ще бъдат представени в Хановер. Новият смарт сензор прави възможно извършването на “проверка на здравето” на лагери само чрез прикрепване на сензора към лагера.

Партнирането с водещи в своята сфера компании е съществен елемент от стратегията на АББ. Първото съвместно решение на забележителното глобално партньорство с френската компания  Dassault Systèmes ще бъде представено по време на Hannover Messe тази година. Обявеното през февруари партньорство комбинира силните страни на ABB Ability™ и колаборативната платформа 3DEXPERIENCE® на Dassault Systèmes, за да предложи едно завършено дигитално портфолио “от край до край”. Това включва високо усъвършенствана технология за дигитални близнаци, с която клиентите могат да тестват своите операции и продуктови решения на АББ чрез виртуални постановки на заводски модели и продуктови линии. Партньорството допълва серия от успешни стратегически съюзи, които АББ вече има в дигиталното пространство с компании като IBM, HPE и Microsoft.

Предимствата на ABB Ability™ се простират и до транспортния сектор, където бързите зарядни решения за електрически автобуси, влакове, кораби и товарни превозни средства проправят пътя към устойчивата мобилност. Зарядната станция за електрически превозни средства Terra High Power, която ще бъде изложена на показ на Hannover Messe, може да осигури 200 км пробег на една електрическа кола само за осем минути. Над 10 500 бързи зарядни решения на АББ, продадени в 73 държави, са оборудвани с ABB Ability™ услуги за наблюдение на свързаността, осигуряване на висока производителност на мрежата и достъпност. За първи път АББ ще представи ново компактно 24-киловатово бързо зарядно устройство на постоянен ток, което е идеално за монтаж в офиси, автокъщи и обществени паркоместа, и използва свързаните услуги от ABB Ability™, за да се интегрира с платформи за плащане.

АББ, която взема участие в Hannover Messe вече 70 години, е една от трите номинирани компании за заветната награда Hermes, която се присъжда за високи постижения в индустриалните технологии. Наградата, която ще бъде дадена по време на церемонията по откриването на Hannover Messe на 31 март, отличава изключителни продукти, иновации и решения, показвани за първи път на изложението.

Продуктови иновации и акценти:

 • Фабриката на бъдещето (роботизирана клетка с B&R компоненти)
 • Свързан пулверизатор от ABB Ability™
 • Разширено портфолио от зарядни технологии: Постояннотоков щекер и бързата зарядна станция на постоянен ток Terra 54
 • Твърд тип прекъсвач
 • Разширено портфолио от екологично ефективни КРУ средно напрежение
 • Неинвазивен температурен сензор (NiTemp, номиниран за наградата Hermes)
 • Първото търговско модулно решение за автоматизация, базирано на режима “Plug & Produce”
 • ABB Ability™ Наблюдение на състоянието за дигитални задвижващи системи, включително смарт сензора за лагери от ABB Ability™
 • Безопасни за храните решения за хранително-вкусовата промишленост
 • SF6-free 145 kV Live Tank прекъсвач
 • Прекъсвач на цифров генератор

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >