АББ печели поръчки за тягово оборудване с цел разширяване на железопътните паркове в САЩ и Европа

1907
2019

Тяговите технологии на АББ ще подобряват енергийната ефективност на железопътните оператори и ще намаляват емисиите на въглерод

АББ спечели поръчки на стойност над 140 милиона щатски долара от швейцарския производител на влакове Stadler, за да предостави високо усъвършенствано тягово оборудване за влакове и локомотиви в САЩ и няколко европейски страни. Поръчките са регистрирани във второто тримесечие на 2019 г.

В САЩ поръчката включва тягови конвертори за 19 двуетажни влака, които ще помогнат на Caltrain да посрещне прогнозираното увеличение на търсенето за пътувания в района на Санфранциския залив. Новите влакове с оборудване на АББ ще помогнат да се осигури по-добро обслужване, по-бързи връзки и устойчива услуга за ежедневно пътуващите по работа.

Поръчките включват високоефективните тягови трансформатори на АББ и тягови конвертори за 27 регионални влака за държавния оператор на пътнически транспорт в Норвегия – Norske Tog (NT). Четиринадесет от новите влакови комплекти са оборудвани с енергоспестяващи бордови системи на АББ, които подобряват енергийната ефективност и правят железопътния парк по-устойчив.

В Германия най-новото поколение монтирани на покрива тягови конвертори и сух тип тягови трансформатори ще бъдат монтирани върху 64 нови FLIRT влака за новите мрежи на S-Bahn влаковете в Хановер. Конверторите са базирани на патентованата многостепенна топология на АББ и конструирани с най-новата полупроводникова технология. Подобно тягово оборудване ще бъде монтирано и на 12 нови FLIRT влака за швейцарския оператор Schweizerische Südostbahn (SOB). Задвижваните от АББ влакови комплекти ще обслужват регионални маршрути и пътувания на дълги разстояния.

Испанският филиал на Stadler е поръчал тягови конвертори и тягови трансформатори за 15 локомотива, предназначени за експлоатация в различни държави, в това число Франция, Германия и Испания. В допълнение е поръчано и тягово оборудване за нови железопътни превозни средства за други европейски оператори в Италия и Словакия.

“В партньорство със Stadler ние интегрираме успешно нови технологии в съвременните влакове вече над 17 години”, заяви Мортен Виерод, президент на бизнес направлението “Задвижване” на АББ. “Изключително компактната и лека тягова технология на АББ прави влаковете по-енергийно ефективни, подобрява оперативната производителност и увеличава пространството за по-голямо удобство на пътниците.”

АББ е дългогодишен доставчик на иновативни и енергийно ефективни технологии за железопътния сектор, и обслужва всички компоненти и подсистеми в градски, междуградски и високоскоростни мрежи за железопътна инфраструктура и подвижен състав. АББ предоставя и обслужване на жизнения цикъл, включително поддръжка и преоборудване за своята обширна глобална база инсталирани мощности.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин