АББ обявява инициативи за климата, свързани с Formula E, на COP26

0911
2021

Като част от 26-та Конференция на ООН по изменението на климата (COP26) в Глазгоу, Обединеното кралство, АББ днес обявява инициативите за климата, свързани с Formula E, които ще подчертаят ангажимента на глобалния технологичен лидер за повишаване на профила на въпросите, свързани с изменението на климата.

АББ е главен партньор на Световния шампионат ABB FIA Formula E – първата в света изцяло електрическа международна състезателна серия за едноместни автомобили. Заедно с Formula E, компанията непрекъснато търси нови начини да стимулира ангажираността по всички теми за устойчивост чрез шампионата и да максимизира положителното въздействие върху градовете и страните, в които се провеждат състезания.

Това доведе до разработването на инициативите за климата, фокусирани около три стълба: Иновативни технологии; Социален прогрес, разнообразие и приобщаване; Защита на промяната. Инициативите ще бъдат обсъдени на панелна сесия на COP26 в сряда с главния директор по комуникации и устойчивост на АББ, Теодор Шведжемарк, главния изпълнителен директор на Формула E, Джейми Рейгъл и пилота на ROKiT Venturi Racing, Лукас ди Граси.

В рамките на тези стълбове ще бъдат предприети дейности във връзка със състезанията на ABB Formula E в центровете на градовете по целия свят. АББ ще надгради съществуващото си партньорство с FIA Girls on Track, за да осигури допълнителни възможности на жените и да насърчи равенството между половете по иновативен, ангажиращ и положителен начин. Също така то ще подкрепи енергийния преход чрез образование, осведоменост, обучение и доброволчество чрез организиране на събития в училища и общности. Глобалната и местна ангажираност също ще се ръководи от целенасочени програми за обществени въпроси в рамките на състезателните места.

Ди Граси се присъединява към панела в ролята си на най-новия посланик на АББ в ABB Formula E. Неговият високопоставен ангажимент в темите за устойчивост и електрическа мобилност го прави идеален партньор за АББ, работейки заедно по проекти, които стимулират устойчивия напредък и са насочени към климатичното предизвикателство.

Теодор Шведжемарк каза: „Устойчивостта е в основата на всичко, което правим, и вдъхновява нашия план за бъдещето. Заедно с Formula E участваме в COP26 с твърдото убеждение, че нашите продукти и услуги имат положително въздействие върху намаляването на емисиите на CO2 и за да направим това, се нуждаем от сътрудничество за създаване на по-добри възможности за взаимодействие между всички наши заинтересовани страни. Нашите съвместни инициативи в областта на климата са перфектен пример за това сътрудничество, използвайки високопрофилната платформа на поредицата, за да покажем как можем да продължим да разширяваме границите на технологиите, да подобряваме равенството и да се борим за промяната.

Главният изпълнителен директор на Formula Е Джейми Райгъл добави:  „На COP26 ние показваме как световният шампионат на ABB FIA Formula E е платформа за ускоряване на иновациите в електрическите превозни средства и устойчивия човешки напредък. Заедно с нашите екипи, производители, градове домакини и ценни партньори като АББ, ние сме обединени във вярата си в силата на спорта да вдъхновява промяната и да създава по-добро бъдеще за планетата. Радваме се да разширим партньорството си с АББ чрез инициативи за климата, свързани с Formula E, по-задълбочено сътрудничество, което ще издигне диалога около иновациите, социалния напредък и промяната в градовете по света.

В този дух на сътрудничество АББ също си партнира със списание TIME на COP26, за да бъде домакин на серия от събития за споделяне на знания, насочени върху климатичните теми: Серията за устойчиво развитие, предоставена ви от TIME и ABB.

Модерирани от водещия на новините на CNBC Марк Бартън, разговорите включват членовете на Изпълнителния комитет на АББ Тарак Мехта (Електроснабдяване и електрообзавеждане), Мортен Вирод (Задвижване), Теодор Сведжемарк, и президента на дивизията за морски и пристанищни дейности Юха Коскела, както и клиенти, политици и висши представители на международни организации като Международната агенция по енергетика (IEA), Програмата на ООН за развитие (UNDP) и Международната морска организация (IMO). Ключовите теми включват предизвикателствата и решенията, свързани с основните теми на COP26, като дигитализацията; електрификация и как да се изградят интелигентни мрежи; интелигентни градове и устойчиви транспортни решения.

АББ също така пусна нов епизод от своя подкаст ABB Decoded, посветен на темата COP26. С госта Майк Пърс, директор по корпоративни партньорства на The Climate Group, епизодът обсъжда как срещата на върха помага за справяне с глобалните климатични предизвикателства, изследвайки какво се случва не само на COP, но и в подготовката преди конференцията. Той също така изследва особеното чувство за неотложност около COP26 и защо предстоящите години са толкова важни.

Освен това АББ използва глобалното си присъствие, за да започне кампаниите „ABB Road To COP“ и #ABB4ClimateAction чрез редица местни събития на ключови пазари като САЩ, Обединеното кралство, Швеция, Швейцария, ЕС и Индия.

Като част от „ABB Road To COP“, АББ ще демонстрира лекотата на предприемане на дълго пътуване с най-съвременен електромобил, шофирайки с Porsche Taycan от южния бряг на Англия до Глазгоу, домакин на COP26. Пътуването от прибл. 750 км ще бъде изминато за един ден, със спирания за зареждане на редица партньорски места на АББ. Ще бъде създаден кратък филм за пътуването, за да се подчертаят многото предимства на електрическата мобилност.

Съгласно своята стратегия за устойчиво развитие до 2030 г. АББ планира да стане въглеродно неутрална като продължи да преминава към възобновяеми енергийни източници и да подобри енергийната ефективност. Нейният план „EV 100“ ангажира АББ да електрифицира своя автопарк от повече от 10 000 превозни средства до 2030 г. и има за цел да помогне за намаляване на годишните емисии на CO2 на клиентите си със 100 мегатона – еквивалента на годишните емисии от 30 милиона автомобила с вътрешно горене.

АББ се ангажира да работи с клиенти, правителства, бизнес партньори, многостранни институции и неправителствени организации, за да подпомогне постигането на климатичните цели от Парижкото споразумение, а собствените цели на компанията за намаляване вече също са получили одобрение от инициативата за научно базирани цели (SBTi), потвърждавайки, че са в съответствие със сценария от 1,5°C от Парижкото споразумение.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин