АББ и Ericsson обединяват сили, за да ускорят безжичната автоматизация за гъвкави производства


2
апр.
2019

АББ и Ericsson засилват своя ангажимент за ускоряване на индустриалната система към гъвкава безжична автоматизация, която ще даде възможност за по-силни свързани услуги, индустриален Интернет на нещата и технологии на изкуствен интелект в бъдеще.

Партньорите подписаха Меморандум за разбирателство по време на Hannover Messe 2019, затвърждавайки съвместната си визия за гъвкаво производство на бъдещето с автоматизация и безжична комуникация. Сътрудничеството идва по време на ерата на Индустрия 4.0 и 5G свързаността, които позволяват на предприятията да реализират повишена производителност с помощта на автоматизацията и дигитализацията.

Меморандумът за разбирателство потвърждава съгласието на партньорите да продължат своето силно сътрудничество в областта на изследователската дейност, да търсят и откриват нови подобрения в производствените процеси и автоматизацията, както и да разкриват нови бизнес възможности за индустриалната екосистема.

“Много се вълнуваме да разширим партньорството си с Ericsson в момент, в който светът се приближава все повече към ерата на 5G технологиите”, сподели главният изпълнителен директор на АББ Улрих Шписхофер. “Лидерството на АББ в дигиталните отрасли, съчетано с революционните постижения на Ericsson в сферата на свързаността, ще разкрие нови възможности пред клиентите да повишат своята производителност и конкурентоспособност чрез дигитализиране на дейността си.”

“Ericsson и АББ вече имат стабилно сътрудничество в изследователската дейност за 5G и технологии за индустриален Интернет на нещата”, заяви Бьорже Екхолм, президент и главен изпълнителен директор на Ericsson. “С този Меморандум за разбирателство ние засилваме нашето партньорство, за да ускорим индустриалната екосистема по нейния път и да реализираме пълния потенциал на гъвкавата автоматизация, отключвайки нови бизнес възможности благодарение на комбинирането на 5G и Индустрия 4.0.”

Двамата партньори вече ускоряват въвеждането на ново поколение интелигентни производствени технологии, пример за което е интелигентната автоматизационна система, която Ericsson използва в своята производствена база в Талин, Естония. АББ предостави изцяло автоматизирана гъвкава роботизирана клетка, която сглобява 5G радиоприемници за Ericsson.

На изложението Hannover Messe 2019 АББ и Ericsson представят своите най-нови и най-иновативни технологии и демонстрират как отварят вратите на “завода на бъдещето” с най-новите гъвкави роботизирани решения, безжични технологии, 5G, индустриален Интернет на нещата и технология за управление на движението.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер с всеобхватен портфейл от продукти за дигиталните отрасли. С история на иновации от над 130 години, АББ днес е лидер в дигиталните отрасли с четири ориентирани към клиента и водещи в световен мащаб бизнес направления: “Електроснабдяване и електрообзавеждане”, “Индустриална автоматизация”, “Задвижване” и “Роботика § Автоматизация и дискретни процеси”, поддържани от общата дигитална платформа на компанията – ABB Ability™. Водещото на пазара бизнес направление на АББ “Енергийни мрежи” ще бъде продадено на “Хитачи” през 2020 г. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 147 000 служители. www.abb.com

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >