АББ и Ericsson обединяват сили, за да ускорят безжичната автоматизация за гъвкави производства


2
апр.
2019

АББ и Ericsson засилват своя ангажимент за ускоряване на индустриалната система към гъвкава безжична автоматизация, която ще даде възможност за по-силни свързани услуги, индустриален Интернет на нещата и технологии на изкуствен интелект в бъдеще.

Партньорите подписаха Меморандум за разбирателство по време на Hannover Messe 2019, затвърждавайки съвместната си визия за гъвкаво производство на бъдещето с автоматизация и безжична комуникация. Сътрудничеството идва по време на ерата на Индустрия 4.0 и 5G свързаността, които позволяват на предприятията да реализират повишена производителност с помощта на автоматизацията и дигитализацията.

Меморандумът за разбирателство потвърждава съгласието на партньорите да продължат своето силно сътрудничество в областта на изследователската дейност, да търсят и откриват нови подобрения в производствените процеси и автоматизацията, както и да разкриват нови бизнес възможности за индустриалната екосистема.

“Много се вълнуваме да разширим партньорството си с Ericsson в момент, в който светът се приближава все повече към ерата на 5G технологиите”, сподели главният изпълнителен директор на АББ Улрих Шписхофер. “Лидерството на АББ в дигиталните отрасли, съчетано с революционните постижения на Ericsson в сферата на свързаността, ще разкрие нови възможности пред клиентите да повишат своята производителност и конкурентоспособност чрез дигитализиране на дейността си.”

“Ericsson и АББ вече имат стабилно сътрудничество в изследователската дейност за 5G и технологии за индустриален Интернет на нещата”, заяви Бьорже Екхолм, президент и главен изпълнителен директор на Ericsson. “С този Меморандум за разбирателство ние засилваме нашето партньорство, за да ускорим индустриалната екосистема по нейния път и да реализираме пълния потенциал на гъвкавата автоматизация, отключвайки нови бизнес възможности благодарение на комбинирането на 5G и Индустрия 4.0.”

Двамата партньори вече ускоряват въвеждането на ново поколение интелигентни производствени технологии, пример за което е интелигентната автоматизационна система, която Ericsson използва в своята производствена база в Талин, Естония. АББ предостави изцяло автоматизирана гъвкава роботизирана клетка, която сглобява 5G радиоприемници за Ericsson.

На изложението Hannover Messe 2019 АББ и Ericsson представят своите най-нови и най-иновативни технологии и демонстрират как отварят вратите на “завода на бъдещето” с най-новите гъвкави роботизирани решения, безжични технологии, 5G, индустриален Интернет на нещата и технология за управление на движението.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер с всеобхватен портфейл от продукти за дигиталните отрасли. С история на иновации от над 130 години, АББ днес е лидер в дигиталните отрасли с четири ориентирани към клиента и водещи в световен мащаб бизнес направления: “Електроснабдяване и електрообзавеждане”, “Индустриална автоматизация”, “Задвижване” и “Роботика § Автоматизация и дискретни процеси”, поддържани от общата дигитална платформа на компанията – ABB Ability™. Водещото на пазара бизнес направление на АББ “Енергийни мрежи” ще бъде продадено на “Хитачи” през 2020 г. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 147 000 служители. www.abb.com

Още по темата

Card image cap
GEFCO НАЗНАЧИ АНТЪНИ ГЪН ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ ПО СПЕДИЦИОННАТА Й ДЕЙНОСТ

31
мар.
2017

Групата GEFCO назначи Антъни Гън на поста ръководител на спедиционната дейност на компанията. Той е член на Изпълнителния комитет.

Card image cap
Новият PEUGEOT 2008, компактният SUV на марката

18
февр.
2016

PEUGEOT 2008 стъпи на ринга през 2013 година със силни аргументи. Клиентите особено оцениха неговата елегантност и динамика. Той се радва на непрекъснат растеж в продажбите с производство на над 500 000 автомобила в цял свят. В Европа този успех се илюстрира с място на подиума в сегмента, твърдо установено от пускането му на пазара.

Card image cap
Toyota ще изгражда първата в света централа за 100% възобновяема енергия и водород с висока мощност

8
дек.
2017

Tri-Gen ще произвежда вода, електроенергия и водород за зареждане на автомобилите с горивни клетки на Toyota, включително и тежкотоварния камион Project Portal.С това Toyota Logistic Services центъра на пристанището Лонг Бийч се превръща в първия център на Toyota в Северна Америка, който оперира само с възобновяема енергия.

Card image cap

В последния брой:

Архив >