АББ инвестира в управление на енергията чрез изкуствен интелект

2305
2024

Днес АББ обяви миноритарна инвестиция в Ndustrial, базирана в САЩ стартираща компания за чисти технологии, кояко е разработила водеща, базирана на изкуствен интелект, платформа за управление на енергията. Тази иновативна технология дава възможност за по-интелигентни решения за енергия, съобразени с производството в реално време, помагайки на клиентите да намалят оперативните разходи, да оптимизират потреблението на енергия и да ускорят декарбонизацията. Инвестицията е направена чрез АББ звено Инвестиции. Финансови подробности не бяха разкрити.

Сделката следва инвестицията на АББ в GridBeyond през април 2024 г., стартираща компания, предоставяща решения за управление на енергията, базирани на изкуствен интелект и наука за данни, които ще позволят на клиентите да оптимизират разпределените енергийни ресурси и индустриалните натоварвания.

Ndustrial помага на компаниите да измерват и намалят своята енергийна интензивност – енергията, необходима за предварително определена единица продукция или дейност. Чрез интегриране на множество и често различни източници на данни като метеорологични условия, пазарни цени, производителност на оборудването, резултати от индуатриални процеси и други, компаниите могат да анализират, оптимизират и прогнозират потреблението на енергия и разходите за единица продукция. Това позволява вземането на решения в реално време, както и предоставянето на практически насоки и автоматизиран контрол, специфични за индустрията, съоръжението или производствената линия, които се оптимизират.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин