АББ изгражда на нова производствена база за продукти ниско напрежение в Петрич


19
сеп.
2018

Новият завод е втората инвестиция на зелено на АББ Груп в Петрич и петата производствена база на компанията в България
АББ започва изграждането на нов завод в Петрич, което бележи втората голяма инвестиция на компанията в региона и петата производствена база на АББ Груп в България. Новият завод с площ от 7 400 кв.м. ще произвежда продукти ниско напрежение за АББ и ще създаде още 420 работни места, когато започне работа на пълни обороти.

Заводът представлява инвестиция на зелено на стойност 7 милиона лева и ще бъде изграден до първата производствена база на АББ в Петрич. Когато бъде завършена, новата сграда ще предлага модерни работни места за дейности като заваряване, предварително сглобяване, окончателно сглобяване и изпитвания, разделени на ръчни и полуавтоматизирани операции.

„В качеството си на бивш управител на първата производствена база, за мен е много специален момент да видя как АББ продължава да се разраства в Петрич. През годините предприехме доста добри начинания и назначихме на работа много квалифицирани кадри, които доказаха на АББ Груп, че Петрич има потенциала да се развива дори още повече”, сподели Марсел ван дер Хук, изпълнителен директор на АББ България.

Новият завод ще бъде изграден според най-високите стандарти в строителството и ще включва производствено хале с площ от 3 500 кв. м., административна част с площ 1 500 кв. м., както и 2 400 кв.м. зони за логистика и експедиция за дистрибуция на произведените артикули.

“Решението да направим нова инвестиция в района на Петрич дойде след като станахме свидетели на изключително високото ниво на работа на първия ни завод в града. Местният екип работи с отлична ефективност за постигането на начертаните цели своевременно и по устойчив начин”, сподели Франк Вентцлер, регионален мениджър за бизнес направление „Сградна апаратура“ в дивизия Продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане, в АББ Швейцария.

“Това е вълнуващ нов проект и предизвикателство за бизнес направлението на АББ по създаването на продукти. Безопасността, гъвкавостта и производителността са важни елементи, интегрирани дълбоко в ДНК-то на съществуващия клон на компанията в Петрич, и аз съм убеден, че това разширяване ще даде още по-голям тласък на развитието на завода и ще донесе допълнителна стойност за АББ,” сподели Джанлука Казанова, Мениджър продуктова група „DIN шини и разпределителни шкафове”, бизнес направление „Изграждане на продукти” в АББ Италия.Първата производствена база на АББ в Петрич е построена през 1996 година върху обща площ от 5 000 кв. м. Петричкият клон на компанията произвежда продукти за управление ниско напрежение и монтиране върху DIN шина. Клиенти на завода са компании на АББ от Германия и Швейцария.

“Невероятна възможност е да видя как усилията на моя екип водят до разширяване на дейността ни в нова и модерно оборудвана производствена база. Ние доказахме, че качеството на произвежданите в Петрич продукти е изключително високо, и ще продължаваме да работим усърдно по усъвършенстването на всеки един аспект от производствения процес”, заяви Десислава Михтарска, Управител на производствена база за АББ България, клон Петрич.

Освен двете си производствени бази в Петрич, АББ разполага и с два завода за продукти ниско и средно напрежение в гр. Раковски, както и производствено звено за продукти високо напрежение в Севлиево. Компанията има и модерна сервизна база за турбокомпресори във Варна, която обслужва клиенти от българското и румънското крайбрежие на Черно море. В София се намира главният офис на компанията, както и развоен център за стъпателни регулатори за трансформатори. Към настоящия момент компанията разполага с над 2 700 служители в България.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин