АББ избрана за работодател на годината от български кариерен форум

2509
2018

АББ България бе наградена с първо място в категорията „Работодател на годината” на наградите, организирани от форума „Кариера в България. Защо не?”

АББ бе избрана за „Работодател на годината” още в първото издание на наградите. Победителите са избрани и оценени на база на тяхната работа и развитие в няколко основни категории – „Най-добра образователна програма”, „Най-добра програма за стимули”, „Най-добра програма за кариерно развитие”, „По-зелената компания”, „Най-социално отговорна компания”, „Най-добро офис пространство” и най-голямата награда – „Работодател на годината”.

“Това е невероятно признание за АББ и всички усилия, които положихме последните няколко години. Инвестирането в професионалното развитие на нашите служители е дълбоко интегрирано в ценностите на компанията ни, а тази награда е доказателство, че го правим по правилния начин. Скорошен пример за развитието на нашия екип е и наградата за трето място на Алесандро Салерно от производствената база в гр. Раковски в конкурса „Следващо поколение” на „Капитал”, сподели Марсел ван дер Хук, изпълнителен директор на АББ България.

Всички участници в най-голямата категория на наградите представиха своите дейности и добри практики за програми по лидерство и управление, участие в социални дейности, добри практики в задържането и развитието на нови служители, както и образователни проекти, благоприятстващи развитието на служителите. Окончателната селекция от компании се оценява от жури на „Кариера в България. Защо не?”, което включва специалисти от най-различни области на бизнеса.

“Бих искала да благодаря на целия екип на отдел „Човешки ресурси” на АББ България за тяхната изключителна работа и непрекъснатото усъвършенстване на процесите, активното участие в множество кариерни дейности и силните проекти по брандиране на работодателя, реализирани през годината. Следвахме последователен работен план и усилията най-после дават резултати,” сподели Виктория Чорбаджийска, Мениджър ЧР в АББ България.

„Кариера в България. Защо не?“ се организира от асоциации Back2bg и „Тук-там”, създадени да информират българите в чужбина относно кариерни възможности в България.

АББ разполага с два завода за продукти ниско и средно напрежение в гр. Раковски, един завод за продукти ниско напрежение в гр. Петрич и производствена база за продукти високо напрежение в гр. Севлиево. Във Варна компанията има модерна сервизна база за турбокомпресори, която обслужва клиенти от българското и румънското крайбрежие на Черно море. В София се намира главният офис на АББ България, както и развоен център за стъпателни регулатори за трансформатори. Към настоящия момент за компанията в България работят над 2 700 служители.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин