АББ задвижва бъдещето на германската електрическа мобилност с разширено портфолио от зарядни решения


4
апр.
2019

Най-новите бързи зарядни устройства на постоянен ток (DC) от ABB AbilityTМ предоставят идеалното решение за нуждите на електрическите превозни средства днес и утре.

Най-новите бързи зарядни устройства на постоянен ток (DC) от ABB AbilityTМ предоставят идеалното решение за нуждите на електрическите превозни средства днес и утре.
На тазгодишното изложение в Хановер АББ демонстрира своите най-нови и пригодени за бъдещето решения за електрическата мобилност – с новия компактен DC Wallbox и наскоро представената официално бърза зарядна станция Terra 54.

Проектирани да посрещат нуждите на все по-свързаното и устойчиво общество, DC Wallbox и зарядната станция Terra 54 на АББ предлагат изходен диапазон от до 920V, което гарантира, че могат да поддържат всички съществуващи електрически превозни средства с 500V батерии, плюс следващото поколение високоволтови електрически превозни средства.

И двата продукта са част от портфолиото от свързани услуги ABB AbilityTM, осигуряващи удостоверяване, интегриране с бек офиси и платформи за плащане, наблюдение, дистанционна диагностика и ремонт, както и актуализации и надстройки “по въздуха”.

Франк Мулон, ръководител на глобалното бизнес направление на АББ за зареждане на електрически превозни средства, коментира: “АББ е в челните редици на разработването на интелигентни и устойчиви технологии за бъдещето на транспорта. Ние сме пионери в създаването на гъвкави и висококачествени електрически зарядни системи, които не само посрещат нуждите на днешните електрически превозни средства, но и гарантират, че вече е налице качествено решение за превозните средства с по-висок волтаж, които се разработват в момента.”

DC Wallbox – компактно решение за бързо зареждане

DC Wallbox на АББ, който вече се предлага на германския пазар, предоставя идеалното решение за зареждането на електрически превозни средства в офиси, автокъщи и обществени паркоместа. Компактният DC Wallbox* се ползва с предимствата на максимален ток от 60 ампера, доставяйки  24 kW върхова мощност директно до батерията на превозното средство, позволявайки по-кратко време на зареждане от типичните бордови конвертори с номинална мощност между 3 и 7 kW.

DC Wallbox се предлага с единичен или двоен изход, и поддържа и двата стандарта CCS и CHAdeMO. Ежедневната работа е лесна благодарение на 7-инчовия пълноцветен тъчскрийн дисплей, който може да се чете на дневна светлина. Ключовите функции включват: стартиране и спиране на зарядните сесии, показване на напредъка по време на зареждане, помощни менюта, избор на език и достъп с PIN код.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >