S90 Excellence: най-луксозното Volvo

Топмодификацията на шведската лимузина ще бъде произвеждана в Китай и ще разполага с хибридно задвижване

Volvo разкри версия на седана S90, произведена в Китай, и върховaта луксозна модификация S90 Excellence на автосалона в Гуанджоу. И двете изпълнения на колата ще се правят в завода на марката в Дакинг и ще се изнасят в цял свят, подчертавайки високото качество, което стои в основата на стратегията на Volvo за глобално производство.

„Китай ще играе все по-голяма роля в нашите амбиции за глобално производство. Нашите заводи тук ще произвеждат продукти от световна класа за износ в цял свят през следващите години и така ще допринасят за нашата цел да продаваме до 800 000 автомобила годишно до 2020 г.“ каза Хакан Самюелсън, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Car Group.

Volvo S90 Excellence interior lounge console Volvo S90 Excellence interior rear Volvo S90 Excellence interior keyboard Volvo S90 Excellence interior ambient light Volvo S90 China version interior rear seat Volvo S90 China version interior
<
>

При S90 Excellence, е премахната седалката на пътника отпред и е заменена с т.нар. „конзола-салон“, предназначен да отговори на нуждите на возените от шофьор бизнес клиенти. S90 Excellence разполага с панорамен покрив, разгъващи се работни масички, интелигентни отделения за съхранение на вещи, подгряващи и охлаждащи поставки за чаши, регулируема подложка за краката и вградена развлекателна система с голям дисплей за работа или забавление. S90 Excellence включва също и сензорен контролен интерфейс за задната седалка, вградено хладилно отделение и ръчно изработени кристални чаши от шведския производител на стъкло Орефорс. S90 Excellence ще се предлага само като като plug-in hybrid и ще влезе в производство догодина.

 

Коментари