10 км със спукана гума, излитания от пътя… и още много емоции от рали „България“

Екипажите на Hyundai Racing Trophy се представиха отлично във втория кръг на едномарковия шампионат

Победител във втория кръг на Hyundai Racing Trophy стана Григор Григоров с навигатор Даниел Миленков.

Екипажите на Hyundai Racing Trophy се представиха отлично и на много високо ниво по време на рали „България“ през изминалия уикенд. Състезанието бе кръг и от Европейския рали трофей. В битката за втория кръг на едномарковия шампионат участваха Григор Григоров с навигатор Даниел Миленков, Васил Жеков/Алекс Раева, Христо Геров/Йордан Йорданов, Мирослав Ангелов/Петър Илиев и Симеон Симеонов/Димитър Спасов.

Всеки екипаж показа най-доброто от себе си и се възползва максимално от възможностите на състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1. В състезателен етап 11 – Рожден, петте екипажа на Hyundai Racing Trophy записаха изключителни резултати и завършиха в топ 10 на общото класиране.

 Григоров/Миленков с пето време в общото подреждане

 Победител във втория кръг на Hyundai Racing Trophy стана Григор Григоров с навигатор Даниел Миленков. Екипажът финишира състезанието с общо време 01:45:44.3. Изненада за участниците в шампионата бе, че в общото класиране Григоров/Миленков завършиха с 5-то време, като пред тях бяха само автомобили от по-високи класове – RC4 и RC2 (Hyundai Racing Trophy е отделен шамппионат). Битката за екипажа стартира още в първата отсечка, с дължина 30 км., където записа много добро време. Първият ден от състезанието премина отлично и високите резултати не закъсняха. През втория ден Григоров/Миленков вдигнаха темпото и скоростта и успяха да влязат в топ 10 на времената в генералното класиране. Още на етап 10 – Бялата вода 2, екипажът завърши с четвърто време в общото класиране. В следващия етап 11 – Рожден, върна газта и финишира с 6-то време. Най-добрия си резултат екипажът записа в най-дългия специален етап 12 – Дюлино, където финишира с трето време в общото класиране. Рали „България“ бе дебют за Даниел Миленков като ко-пилот и се представи много добре. С Григор Григоров се сработиха много бързо и със сигурност ще подобряват резултатите си в следващите състезания.

Геров/Йорданов финишира с трето време в етап 12 – Дюлино

На второ място във втория кръг на Hyundai Racing Trophy завърши Христо Геров с навигатор Йордан Йорданов. Екипажът се състезава заедно за втори път и много бързо успя да се сработи като екип. Състезанието завършиха на 9-то място в генералното класиране с време 01:48:58.3.

На състезателен етап 9 – Бялата вода 1, екипажът завърши с десето време в общото класиране на ралито и след това започна да записва още по-добри времена и да върви напред в класирането. Най-доброто си време Геров/Йорданов записа етап 11 – Рожден, където изпревари Григоров/Миленков и финишира трети в общото класиране. В следващия етап – Дюлино, екипажът имаше възможност да завърши отново с много добро време, но спука гума и близо 10 км кара по джанта, което го забави. Христо Геров винаги е бил много атрактивен пилот и на това състезание даде най-доброто от себе си. Екипажът се бе подготвил сериозно за ралито и очакванията към тях за следващото състезание са много високи.

Симеонов/Спасов с най-добър резултат в етап в 11 – Рожден

Трети на подиума се качиха Симеон Симеонов с навигатор Димитър Спасов. 17-годишният картингист с всяко състезание подобрява времето си и очакванията на екипа и феновете към него са много високи. Опитът на Димитър Спасов като ко-пилот помогна на младия Симеон и най-добрия резултат  в състезанието записа на състезателен етап 11 – Рожден, където финишира с 10-то време в общото класиране. В генералното класиране Симеонов/Спасов са с 11-то време сред участниците в състезанието. Димитър Спасов е един от най-добрите навигатори в България. Дълги години е бил ко-пилот на Петър Гьошев, който в момента е треньор на екипажите на Hyundai Racing Trophy. Неговият опит със сигурност ще помогне в подготовката и представянето на младия Симеон.

Пето време за Ангелов/Илиев в етап 11 – Рожден

 Мирослав Ангелов и Петър Илиев до последно се бореха за второто място на подиума, но излизане от трасето и невъзможността да продължат участието си в състезанието ги лиши от място в тройката. През цялото състезание вървеше оспорвана битка за второто място с екипажа Геров/Йорданов. Още на състезателен етап 9 – Бялата вода 1, Ангелов/Илиев записаха 8-о време в общото класиране, а на следващия етап финишираха с 6-о време. Най-добрия си резултат екипажът записа на етап 11, където се изкачиха до 5-та позиция в общото класиране. Излизане от пътя в състезателен етап 12 попречи на екипажа на финишира състезанието. Въпреки това екипажът получи бонус точки от участието си в първия ден на ралито, където завърши на второ място за деня.

Жеков/Раева с добри резултати през втория ден

Дебют на рали „България“ направи Александра Раева като навигатор на Васил Жеков. Още на втория състезателен етап, екипажът записа много добро време и стопи разликата с Григоров/Миленков, които бяха с по-добър резултат в първия етап. Интригата беше много оспорвана, но за съжаление в третия състезателен етап Жеков/Раева не успяха да овладеят състезателния Hyundai i20 Coupe R1 и излязоха с много висока скорост от бърз ляв завой, напуснаха пътя, не финишираха етапа и приключиха участието си в първия ден. Благодарение на бързата реакция и професионализма на механиците на Hyundai Racing Trophy, щетите по състезателния автомобил бяха бързо отстранени и в неделния ден екипажът стартира по системата ре-старт. Отпадането от първия ден обаче донесе наказание от по 7 минути за всеки пропуснат етап. Въпреки добрите резултати, които показа в неделя, на последния 13-ти етап – Варна, екипажът отпадна от надпреварата.

 

Коментари