Тръмп атакува и BMW за производство в Мексико

Новият държавен глава на САЩ заплашва германските производители с 35% мито

След Ford и Toyota Доналд Тръмп атакува и германските автомобилни производители и по-точно – BMW. Причина за това е производството на автомобили за щатския пазар в Мексико. Според държавния глава на САЩ и гигантът от Мюнхен трябвало да плаща мито в рамките на 35% при внос на колите си.

Новият президент, който влиза в длъжност този петък, започна сериозна атака срещу автомобилните производители. Повод за нападките спрямо BMW стана изказване на Тръмп в интервю пред германския вестник Bild. На практика Доналд Тръпм цели концернът да изнесе в САЩ производството си от Мексико (щата Сан Луис Потоси – където Ford спря бъдещите си инвестиции). Очевидно Тръмп иска да спре и плановете на компанията за експанзия и нов завод в Мексико до 2019 г. (за следващата Серия 3).

В Мюнхен обаче не изразиха сериозно притеснение относно позицията на Тръмп. Automotive News Europe съобщава, че от BMW нямали намерение да спират проекта си в Мексико. Още по време на изложението в Детройт отговорният за продажбите Иън Робъртсън отбелязва, че заводът в Сан Луис Потоси бил предназначен за пазарите в целия свят, а не само за този на САЩ.

Автомобилите на Доналд Тръмп

Коментари